SILOVALI, KIDALI RUKE I NOGE, DECI ODRUBLJIVALI GLAVE! Forenzičari pregledali žrtve masakra u Izraelu i OSTALI U ŠOKU

Autor:

Svet

15.10.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodi su objavljeni bez ikakvih dokaza u obliku fotografija, zbog čega pripadnici Hamasa tvrde da ove priče nisu istinite

SILOVALI, KIDALI RUKE I NOGE, DECI ODRUBLJIVALI GLAVE! Forenzičari pregledali žrtve masakra u Izraelu i OSTALI U ŠOKU

Foto: tanjug

Vojni forenzički timovi u Izraelu pregledali su tela žrtava prošlonedeljnog napada Hamasa na zajednice oko Pojasa Gaze pronašavši više znakova mučenja, silovanja i drugih zločina.

Identificirano je oko 90 posto žrtava, a timovi su na pola puta u identifikovanju civila, kojih je više od 1.300, rekao je rabin Izrael Vajs, bivši glavni vojni rabin, jedan od onih koji nadgledaju identifikaciju mrtvih.

- Videli smo raskomadana tela s odsečenim rukama i stopalima, ljude kojima su odrubljene glave, dete kojem je otkinuta glava - rekla je novinarima radnica forenzičkog tima koja se predstavila samo kao Avigajil.

Rekla je da je više slučajeva silovanja utvrđeno forenzičkim pregledom tela. 

- Tela su u teškim fazama zlostavljanja. Prepoznajemo pucnjeve i znakove čistog mučenja - rekli su forenzičari vojnog tima Izraela.

Vojno osoblje koje je nadziralo proces identifikacije nije predočilo nikakve forenzičke dokaze u obliku slika ili medicinske dokumentacije. 

Hamas, islamistički pokret koji kontroliše Pojas Gaze, odbacio je optužbe za zlostavljanje.

Stotine Hamasovih naoružanih napadača, neki na motociklima, probili su 7. oktobra barijere oko Gaze i prodrli kroz obližnje zajednice, napali goste muzičkog festivala, kao i domove i vojne baze i oteli više od 120 Izraelaca i stranaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Crni

22.10.2023 19:08

Forenzicar valjda ima ime i prezime i licencu i drzavu u tekstu ne videh