DOK JE BIO U POSETI SVEKRVI, TERORISTI SU MU UPALI U KUĆU: Hamasovci OTIMAJU CIVILE , odveli ženu, dve ćerke i baku, očajni Izraelac ih je PREPOZNAO NA SNIMKU!

Autor:

Svet

08.10.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Joni Ašer, stanovnik sela Ganot Hadar u regionu Šaron u Izraelu ne zna za sudbinu svoje žene i dvoje dece.

DOK JE BIO U POSETI SVEKRVI, TERORISTI SU MU UPALI U KUĆU: Hamasovci OTIMAJU CIVILE , odveli ženu, dve ćerke i baku, očajni Izraelac ih je PREPOZNAO NA SNIMKU!

Foto: Tanjug/AP

Kako opisuje u razgovoru za inetnevs.com , otac kćeri od 3 i 5 godina izgubio je kontakt sa svojom porodicom tokom poseti kibucu Nir Oz na granici sa Gazom, pošto je obavešten da su teroristi upali u njegovu kuću.

Joni Ašer je u subotu uveče rekao da su njegova žena i dve ćerke nestale nakon što je posetio svoju svekrvu u kibucu Nir Oz za praznik. Ašer je rekao da su ga supruga i ćerke kontaktirale kada su teroristi ušli u kuću i oteli bakinog partnera, a strahuje da su i oni odvedeni u pojas Gaze.

„Praćenje telefona moje žene pokazuje da je ona u Khan Iounisu. Bojim se da su tu i ona, naše dve ćerke i moja svekrva. Niko od njih nije odgovorio pet sati“, rekao je on.

 

Ašer je napomenuo da njegove ćerke imaju 3 i 5 godina i dodao: „Kontaktirao sam sve snage bezbednosti“. Posle nekoliko sati, Ašer je rekao da je video svoju ženu i ćerke na video snimku koji je distribuirao Hamas iz Gaze.

 

„Dobijamo vrlo malo informacija i ne možemo da kontaktiramo sa komšijama jer je komunikaciona mreža već duže vreme u prekidu. Potreban mi je dokaz, tražim da neko iz snaga bezbednosti ili bilo ko lično ode tamo i dobije informacije o tome gde su moje ćerke, supruga i svekrva“, rekao je Ašer za Inet.

„Obratio sam se nemačkoj ambasadi“, rekao je.

„Moja supruga i njena majka imaju nemačke pasoše. Kontaktirao sam policiju da podnesem zvaničan izveštaj, ali oni neće ništa da kažu.

Nakon iznenadnog napada u Izraelu u subotu ujutro, Hamas je objavio seriju video snimaka na kojima se navodno vide izraelski državljani kidnapovani u Pojasu Gaze. Prema podacima terorističke organizacije, ima na desetine otetih i leševa.

Izveštava se da je još desetine izraelskih civila zarobljeno unutar svojih kuća, a Hamas i Islamski džihad, manja frakcija takođe aktivna u Pojasu Gaze, tvrde da je 57 Izraelaca – kako živih tako i mrtvih – odvedeno u ovu enklavu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading