TRAMP PRAVIO HAOS NA SUĐENJU: Optuživao sudiju, pa opet urlao - "Ovo je LOV NA VEŠTICE" (VIDEO)

Autor:

Svet

02.10.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik, Donald Tramp, i njegove kompanije suočavaju se s ozbiljnim pravnim problemima pred sudom u Njujorku.

TRAMP PRAVIO HAOS NA SUĐENJU: Optuživao sudiju, pa opet urlao - "Ovo je LOV NA VEŠTICE" (VIDEO)

Foto: Shutterstock

 Državna tužiteljka Njujorka, Leticija Džejms, optužuje Trampa za uvećanje vrednosti svoje imovine za čak milijardu dolara, sve kako bi obezbedio povoljnije uslove za zajmove i osiguranje.

Tramp, koji razmatra svoju kandidaturu za republikanskog predsedničkog nominanta 2024. godine, nije štedeo reči u svojoj odbrani. "Ovo je nastavak najvećeg lova na veštice svih vremena. Imamo odličnu firmu. Stvorio sam sjajnu firmu. Ogromna je", izjavio je bivši predsednik. "Imam neke od najvećih nekretnina na svetu. A sada moram da idem pred nevaljalog sudiju", dodao je.

 

 

Uz tamnoplavo odelo i svetloplavu kravatu, Tramp je oštro kritikovao tužiteljku Džejms, koju je nazvao "rasistkinjom", tvrdeći da su demokrate protiv njega.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Tužiteljka Džejms nije ostala dužna. "Bez obzira koliko novca mislite da imate, niko nije iznad zakona", poručila je novinarima pre ulaska u sudnicu. "Danas ćemo dokazati svoj slučaj u sudnici", dodala je ona.

Tramp planira da prisustvuje prvoj nedelji suđenja u državnom sudu na Menhetnu, gde će se rešavati kazne sa kojima se suočava. Tužiteljka Džejms traži kaznu od najmanje 250 miliona dolara, trajnu zabranu protiv Trampa i njegovih sinova Donalda Džuniora i Erika da vode poslove u Njujorku, kao i petogodišnje ograničenje na poslovanje s komercijalnim nekretninama Trampu i njegovim kompanijama.

Sudija Artur Engoron je prethodno presudio da Džejmsova ima osnova za optužbu protiv Trampa i njegovih kompanija, naglašavajući kako su optuženi iznosili lažne procene, uključujući i to da je Tramp navodno preuveličao vrednost svog stana u Trampovoj kuli za tri puta više od stvarne vrednosti. Ovo je samo početak suđenja koje obećava da će biti spektakularno i puno intriga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading