PAPA FRANJA SE OGLASIO POVODOM SITUACIJE U NAGORNO-KARABAHU: Nadam se da će razgovori između strana staviti tačku na HUMANITARNU krizu!

Autor:

Svet

01.10.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa je takođe rekao da se moli za žrtve eksplozije u skladištu goriva u blizini grada Stepanakert u Nagorno-Karabahu.

PAPA FRANJA SE OGLASIO POVODOM SITUACIJE U NAGORNO-KARABAHU: Nadam se da će razgovori između strana staviti tačku na HUMANITARNU krizu!

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

Papa Franja pozvao je danas Azerbejdžan i Jermeniju da započnu pregovore kako bi se uspostavio mir u Nagorno-Karabahu, dodavši da taj region prolazi kroz humanitarnu krizu, piše Tanjug.

 - Pratio sam dramatičnu situaciju raseljenih ljudi u Nagorno-Karabahu poslednjih dana i ponavljam svoj poziv na dijalog između Azerbejdžana i Jermenije, nadajući se da će razgovori između strana dovesti do trajnog sporazuma koji će staviti tačku na humanitarnu krizu - rekao je papa tokom nedeljne molitve, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Teška situacija u Nagorno-Karabahu

Papa Franja je takođe rekao da se moli za žrtve eksplozije u skladištu goriva u blizini grada Stepanakert u Nagorno-Karabahu.

U Jermeniju je stiglo više od 100.000 izbeglica nakon vojne operacije azerbejdžanskih snaga u otcepljenom regionu Nagorno-Karabah, saopštile su ranije Ujedinjene nacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading