VLADIMIR PUTIN DOBIO NOVOG MOĆNOG SAVEZNIKA! Došao mu na noge u Moskvu!

Autor:

Svet

28.09.2023

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pres-služba Libijske nacionalne armije navodi da se Haftar tokom posete Moskvi sastao i sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

VLADIMIR PUTIN DOBIO NOVOG MOĆNOG SAVEZNIKA! Došao mu na noge u Moskvu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa glavnokomandujućim Libijske nacionalne armije Halifom Haftarom, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Razgovarano je o situaciji u Libiji i u regionu u celini - precizirao je Peskov.

Pres-služba Libijske nacionalne armije navodi da se Haftar tokom posete Moskvi sastao i sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Ranije je libijski list Marsad javio da Hafter boravi u „kratkoj radnoj poseti“ Moskvi. Navodno je komandant LNA stigao u prestonicu na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Podsetimo, nakon svrgavanja i ubistva Muamera el Gadafija 2011. godine, u Libiji je počela politička kriza. Trenutno je u zemlji dvovlašće. Parlament koji je izabrao narod vlada na istoku, a na zapadu, u glavnom gradu Tripoliju, nalazi se Vlada nacionalnog jedinstva na čelu sa Fajezom Saradžom, koja je formirana uz podršku Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Vlasti istočnog dela zemlje rade nezavisno od Tripolija i sarađuju sa Libijskom nacionalnom armijom, koja vodi dugotrajan rat sa militantima.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading