ZBOGA AMERIKE SMO NA IVICI NUKLEARNOG RATA! Iz Severne Koreje stiglo UPOZORENJE za ceo svet

Autor:

Svet

15.08.2023

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su, kaže Kang, izvele i nekoliko najvećih združenih vojnih vežbi oponašajući totalni rat sa Severnom Korejom

ZBOGA AMERIKE SMO NA IVICI NUKLEARNOG RATA! Iz Severne Koreje stiglo UPOZORENJE za ceo svet

Foto: Shutterstock

Jedna od najgorih smrti po ljudsko telo je usled nuklearne katastrofe

Od početka godine, Sjedinjene Američke Države su rasporedile kolosalne nuklearne kapacitete u Južnoj Koreji, dovodeći situaciju na Korejskom poluostrvu do ivice nuklearnog rata, izjavio je severnokorejski ministar odbrane Kang Sun Nam.

 - Sjedinjene Američke Države, čija je neprijateljska politika prema Severnoj Koreji (zvanična) državna politika i otvoreno kršenje nezavisnih razvojnih i bezbednosnih interesa Severne Koreje, dovode situaciju u severoistočnoj Aziji do ivice izbijanja nuklearnog rata - kazao je Kang na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti, prenosi TASS.

Prema njegovim tvrdnjama, Amerika je od početka godine u Južnu Koreju rasporedila ogroman broj strateških nuklearnih sredstava, uključujući podmornicu na nuklearni pogon, strateški bombarder i borbenu grupu nuklearnih nosača aviona.

SAD su, kaže Kang, izvele i nekoliko najvećih združenih vojnih vežbi oponašajući totalni rat sa Severnom Korejom.

 - Ove vežbe su bile bez presedana u smislu obima, intenziteta i trajanja. Sada nije pitanje da li će izbiti nuklearni rat na Korejskom poluostrvu, pitanje je ko, kada i kako će ga pokrenuti - smatra severnokorejski ministar odbrane.

Moskovska konferencija o međunarodnoj bezbednosti održava se u Kongresno-izložbenom centru Patriot.

Predstavnici odbrambenih agencija i međunarodnih organizacija, vojni stručnjaci i diplomate iz nekoliko desetina zemalja, razgovaraju o zajedničkim pretnjama globalnoj i regionalnoj stabilnosti, kao i različitim aspektima bezbednosti u Aziji, Africi, Bliskom istoku, Latinskoj Americi i Evropi.

Centralna tema događaja, koji organizuje Ministarstvo odbrane Rusije, je uspostavljanje interakcije usred novih realnosti koje nastaju u procesu uspostavljanja multipolarnog svetskog poretka. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, na konferenciji učestvuje više od 800 delegata iz 76 zemalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading