HRVATSKI TINEJDŽER KOJI SE SUMNJIČI ZA UBISTVO POKUŠAO DA POBEGNE IZ GRČKE: Domagoj ubrzo priveden i saslušan!

Autor:

Svet

08.08.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je priveden i saslušan, a očekuje se da do srede ujutro bude prebačen u Atinu, gde će biti obavljeno glavno ispitivanje.

HRVATSKI TINEJDŽER KOJI SE SUMNJIČI ZA UBISTVO POKUŠAO DA POBEGNE IZ GRČKE: Domagoj ubrzo priveden i saslušan!

Foto: Twitter/hooliganscz1999

Grčka policija privela je 19-godišnjeg hrvatskog državljanina osumnjičenog da je bio deo grupe koja je u ponedeljak u Atini pred utakmicu AEK-a i zagrebačkog Dinama, ubila 29-godišnjeg grčkog navijača, javljaju grčki mediji.

Top Čenel navodi da je hrvatski državljanin Domagoj Pezer pokušao da napusti Grčku, ali je zaustavljen na graničnom prelazu Kakavija.

Portal Elefterotipos navodi, pozivajući se na policijske izvore, da je Pezer, koji je putovao u Albaniju, osumnjičen za ubistvo navijača AEK-a.

On je priveden i saslušan, a očekuje se da do srede ujutro bude prebačen u Atinu, gde će biti obavljeno glavno ispitivanje.

Portal dodaje da je na graničnom prelazu Kakavija danas zaustavljeno 10 Hrvata.
Još sedam ih je uhapšeno na Evzoniju, a u kombiju kojim su putovali pronađeni su noževi i palice, navodi Elefterotipos.

U Atini su se sinoć sukobile pristalice fudbalskih klubova AEK iz grada domaćina i Dinama iz Zagreba.

Republika

Foto: youtube.com/ NotosNet

 

Grk (29) preminuo je od više uboda nožem zadobijenih tokom tuče više desetina navijača koja se dogodila dan pre utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu AEK-a u atinskom predgrađu Nea Filadelfija.


Zbog povreda su zbrinuta još četiri Grka i četiri Hrvata, a uhapšeno je oko 100 ljudi.
Grčki ministar za zaštitu građana Janis Ojkonomu zatražio je danas razrešenje sedmorice policajaca i internu istragu o sukobu navijača atinskog AEK-a i zagrebačkog Dinama.


Ranije je saopšteno i da će načelnik štaba grčke policije pokrenuti administrativnu istragu zbog neuspeha snaga bezbednosti na nacionalnom nivou da spreče huligane fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba da stignu u Atinu kako bi prisustvovali utakmici i izazovu incidente koji su rezultirali smrću navijača AEK-a, uprkos upozorenju hrvatskih i crnogorskih vlasti najmanje dva dana unapred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading