IMALA SAM LEP ŽIVOT, NOVAC MI NIKAD NIJE BIO BITAN Lepa Mirnesa otvorila dušu: "Sve sam uradila iz ljubavi!"

Autor:

Svet

19.07.2023

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirnesa S, koja je osuđena na tri godine zatvora zbog krađe više od milion evra, tvrdi je da je sve "uradila iz ljubavi".

IMALA SAM LEP ŽIVOT, NOVAC MI NIKAD NIJE BIO BITAN Lepa Mirnesa otvorila dušu: "Sve sam uradila iz ljubavi!"

Foto: Instagram.com, Printscreen

Lepa Mirnesa, koja je osuđena u rekordnom roku pred Zemaljskim sudom u Štutgartu, dala je intervju iz zatvora za nemački RTL i otkrila do sada nepoznate detalje krađe.

- Kad bih na televiziji videla žene, koje su učinile nešto što sam kasnije i sama napravila, mislila sam kako mogu biti tako glupe. Nikad ni sanjala nisam da će se meni slično dogoditi, a onda se dogodilo - ispričala je u ekskluzivnom razgovoru na nemačkom jeziku za RTL zgodna Mirnesa (42), prenosi Feniks magazin.

Republika

Foto: Instagram.com, Printscreen

 

 

Na pitanje novinarke kako podnosi zatvor, Mirnesa S. je odgovorila da su prvi dani u zatvor za nju bili gotovo nepodnošljivi.

- Ja sam osoba koja voli život, uvek sam se kretala, stalno sam izlazila. Sad sam zatvorena - rekla je na početku ispovesti za RTL.

Naglasila je da joj nikad nije trebalo bogatstvo i da je imala dobar život.

- Novac mi nikada nije bio bitan, ali bila mi je bitna ljubav - rekla je Mirnesa dodajući kako je uvek patila u svojim vezama.

Ljubav ju je na kraju kako tvrdi i odvela u zatvor.

Ispričala je da se zaljubila u Roberta S. (28) koga je upoznala samo dva nedelje pre nego je u oktobru prošle godine izvela spektakularnu milionsku krađu. A na tu krađu navodno ju je nagovarao upravo Robert.

- Govorio je kako je glupo da ustajemo rano i radimo kad možemo da imamo mnogo novca - ispričala je Mirnesa.

Dodaje da je Roberta i njegovog prijatelja Marka I. upoznala na proslavi rođendana zajedničkog prijatelja prošle godine.

- Mnogo je bio ljubazan - rekla je Mirnesa koja je s Robertom ostala u kontaktu.

Mladić se prema njenim rečima interesovao za kompaniju u kojoj je radila. Pričao joj je kako je već ranije imao ideju da ukrade novac. Počeli su da se viđaju sve češće i započeli su vezu. Robert joj je stalno obećavao lep zajednički život.

- Bilo je govora i o deci, ali nisam bila sigurna je li to bilo moguće budući da sam već starija za rađanje - ispričala je Mirnesa.

Navodi da je nakon stalnih Robertovih pitanja "je li glupa i da li će do penzije da ustaje u četiri ili pet ujutro" počela i sama da razmišlja o krađi novca. To je bila primamljiva misao kao i njegova priča da taj novac ne bi trošili već bi ga investirali u nešto na moru, ispričala je Mirnesa.

Mirnesa tvrdi da se nakon krađe i bekstva iz Nemačke sakrila kod Robertovog prijatelja Marka I. u Beču gde je ostala tri dana. Robert joj je dao 20.000 evra za beg preko Slovenije i Hrvatske u Jagodinu u Srbiji. Tamo je shvatila pravu narav Roberta S. i otkrila njegovu kriminalnu prošlost. Kad ga je pitala za novac rekao joj je da je na sigurnom.

Shvativši svu težinu svoje situacije, otvorila je lažni profil na društvenim mrežama i zatražila pomoć od jednog prijatelja u Crnoj Gori, a onda i otputovala iz Srbije. Prijatelj, međutim, nije mogao da joj pomogne jer se plašio da bi time ugrozio sebe i svoju porodicu. Mirnesa se zatim u dogovoru sa advokatom vratila avionom u Štutgart i predala nemačkoj policiji.

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

Navodi da je zadovoljna trogodišnjom kaznom jer je "mogla proći i gore" i kaže da je nakon izlaska sa robije očekuje novi život sa traženjem posla i stana u Nemačkoj.

Dane u zatvoru joj olakšava intenzivno dopisivanje sa jednim muškarcem koji joj se pismom javio, a čija pisma joj sada daju snagu da izdrži psihički pritisak u zatvoru.

Mirnesa S, nekadašnja konobarica, podsetimo, ukrala je 14. oktobra prošle godine iz kompanije za obezbeđenje u kojoj je radila 1,25 miliona evra u gotovini. Krađu je izvela zajedno s dvojicom muškaraca. Jedan od njih dvojice već je uhapšen, a za Robertom S. još se traga.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading