ZBOG NEREDA U FRANCUSKOJ MAKRON POMERIO ODLAZAK U NEMAČKU: Društvene mreže krive za haos, nije dužnost države da bude zamena za roditelje!

Autor:

Svet

01.07.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je trebalo da bude prva državna poseta jednog francuskoj predsednika nakon 23 godine, i trebalo je da traje od sutra do utorka.

ZBOG NEREDA U FRANCUSKOJ MAKRON POMERIO ODLAZAK U NEMAČKU: Društvene mreže krive za haos, nije dužnost države da bude zamena za roditelje!

Foto: Tanjug/AP

Nemačko predsedništvo saopštilo je da je "francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao telefonom sa nemačkim predsednikom Štajnmajerom i obavestio ga o situaciji u Francuskoj. Makron je zatražio da se odloži njegova najavljena poseta".

Štajnmajer "žali zbog otkazivanja i u potpunosti razume situaciju u našoj susednoj zemlji", navodi se u saopštenju.

Za sada nije dogovoren novi datum posete, piše Telegraf.

Francuski predsednik Emanuel Makron je povodom nereda pokrenutih nakon policijskog ubistva tinejdžera u predgrađu Pariza pozvao "sve roditelje da budu odgovorni" i rekao da društvene mreže igraju "znatnu ulogu" u širenju nemira.

- Jasno je da kontekst u kome živimo, vidimo to, da je rezultat ponekad organizovanih grupa, nasilnih i opremljenih, koje osuđujemo i koje privodimo i koje će sudski odgovarati, ali takođe vidimo mnogo mladih. Trećina privedenih prošle noći su mladi, ponekad jako mladi. Odgovornost je roditelja da ih čuvaju kod kuće... nije dužnost države da bude zamena za roditelje - rekao je Makron tokom drugog kriznog sastanka održanog u petak u Ministarstvu unutrašnjih poslova Francuske, piše Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading