"POTONUO ZAJEDNO SA PODMORNICOM!" Poznati milijarder nestao dok je istraživao Titanik - javnost ŠOKIRANA! (FOTO)

Autor:

Svet

19.06.2023

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prvim nezvaničnim informacijama, na brodu koji je nestao su bili britanski milijarder.

"POTONUO ZAJEDNO SA PODMORNICOM!" Poznati milijarder nestao dok je istraživao Titanik - javnost ŠOKIRANA! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

U ponedeljak ujutro, započela je misija potrage i spasavanja za podmornicom koja je nestala u severnom Atlantiku tokom ekspedicije za istraživanje olupine Titanika.

Poručnik Džordan Hart iz američke obalske straže u Bostonu je potvrdio da je osoblje trenutno angažovano u operaciji potrage i spasavanja duž obale Njufaundlenda, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, na brodu koji je nestao su bili britanski milijarder Hamiš Harding, kao i jedan milijarder.

- Hamiš Harding, moj očuh, nestao je zajedno sa podmornicom - napisao je Hardingov posinak Brajan Šaš, prenosi Independent.

Harding, koji je ranije putovao do dna okeana, u subotu je na Fejsbuku objavio da se pridružuje OceanGate Expeditions na njihovoj misiji "RMS Titanic", navodi britanski list.

 

 

Ranije je objavljeno da je brod koji je nosio podmornicu krenuo u subotu iz Sent Džonsa u Kanadi i da je stigao blizu lokacije olupine Titanika u Atlantskom okeanu u nedelju ujutru, odakle je podmornica trebalo da započne misiju.

Kompanija OceanGate Ekpeditions, koja organizuje ekspedicije u duboko more s ljudskom posadom, izdala je saopštenje potvrđujući da je njena podmornica predmet spasilačke operacije.

U saopštenju se ističe da kompanija istražuje sve opcije kako bi sigurno vratila posadu.

Detalji o broju osoba koje su se nalazile na nestalom brodu nisu otkriveni, niti da li su putnici bili turisti koje je kompanija vodila na svojim ekspedicijama.

- Naša potpuna posvećenost je usmerena na članove posade podmornice i njihove porodice. Izuzetno zahvalni na obimnoj pomoći koju su dobili od nekoliko vladinih agencija i kompanija specijalizovanih za dubokomorska istraživanja u našim naporima da uspostavimo ponovni kontakt sa podmornicom - kažu u saopštenju.

 

 

Britanski istraživač Hamish Harding smatra se da je bio jedan od putnika na nestalom brodu podmornice iz ekspedicije Titanik.

Olupina legendarnog broda nalazi se na 12.500 stopa - 2,5 milje - pod vodom oko 370 milja od Njufaundlenda u Kanadi.

Ulaznice koštaju 250.000 dolara za desetodnevnu ekskurziju tokom koje se grupe uparuju u manje mahune da rone u podmornicama do deset sati.

Titanik, koji je bio najveći i najluksuzniji brod svog vremena, udario je u ledeni breg, na putu od engleskog Sautemptona ka Njujorku 1912. godine.

Od 2.200 putnika, u brodolomu je život izgubilo više od 1.500.

Olupina je otkrivena 1985. godine i od tada je predmet ljudskog istraživanja i ragledanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading