PROGUTAO IH POŽAR DOK SU SPAVALI: Najmanje 20 žrtava vatrene stihije u domu za učenike u Gvajani

Autor:

Svet

22.05.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna žena je rekla da je čula "bespomoćne plače" studenata koji su još uvek zarobljeni u zgradi kada je stigla na lice mesta.

PROGUTAO IH POŽAR DOK SU SPAVALI: Najmanje 20 žrtava vatrene stihije u domu za učenike u Gvajani

Foto: www.profimedia.rs

Više od 20 studenata poginulo je u požaru koji je besneo njihovim studentskim domom dok su spavali. Požar je izbio nešto pre ponoći u srednjoj školi Mahdija u centralnoj Gvajani, a predsednik Gvajane Irfaan Ali ga je nazvao "velikom katastrofom".

Predsednik Ali je rekao:

- Ovo je užasan incident i tragičan je, bolan je i ne mogu da zamislim bol roditelja i dece, i kao zemlja ćemo morati da se nosimo sa tim.

Pet aviona je navodno poletelo da podrži zdravstvene zvaničnike, sa planovima da prevezu sedmoro dece u Džordžtaun na lečenje. Požar je navodno izbio oko 23:40 u nedelju uveče, a lokalne vesti su obaveštene da se mnogi i dalje vode kao nestali. Grad Mahdija je poznat po eksploataciji zlata, a u školi su smešteni učenici iz okolnih gradova i sela u regionu. Na fotografijama sa lica mesta se vidi kako iz zgrade kruži dim dok je vatra buktila, piše The Sun.

Vlada je u saopštenju rekla:

- Tražimo da naše molitve i dalje budu sa ovom decom, njihovim porodicama i zajednicama.

Uzrok požara je neutvrđen, ali lokalni izveštaji su otkrili da se "malo toga moglo učiniti" da se zgrada spase. Jedna žena je rekla da je čula "bespomoćne plače" studenata koji su još uvek zarobljeni u zgradi kada je stigla na lice mesta, piše The Sun.

Odeljenje za javno informisanje je saopštilo:

- Sa teškim srcem i bolom Kabinet se informiše i obaveštava o užasnom požaru u studentskom domu u Mahdiji. Ulažu se svi napori da se dobije odgovor u punom obimu uz podršku medicinske evakuacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading