SKANDAL NA G7! ZELENSKI ISPALIO BRAZILCA: Ukrajinski predsednik nije došao na sastanak sa kolegom Lula da Silvom, pa ga ismevao pred novinarima (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

22.05.2023

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo dan nakon završetka trodnevnog samita G7 u japanskom gradu Hirošimi, kojem je prisustvovao i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, otkriven je skandal koji je izveo upravo ovaj gost kojem je bila posvećena najveća pažnja na skupu.

SKANDAL NA G7! ZELENSKI ISPALIO BRAZILCA: Ukrajinski predsednik nije došao na sastanak sa kolegom Lula da Silvom, pa ga ismevao pred novinarima (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug-AP

Zelenski se tokom boravka u Japanu, između ostalog, sastao sa domaćinima skupa, kao i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, indijskim premijerom Narendrom Modijem i na kraju s američkim predsednikom Džoom Bajdenom.

Trebalo je da se sretne i sa brazilskim predsednikom Luizom Inasijom Lulom da Silvom, ali do tog sastanka ipak nije došlo jer je Zelenski kasnio, a Brazilac odustao od čekanja.

Razlog je verovatno Lulin stav oko rata u Ukrajini koji se ne dopada Zelenskom, što se videlo i na radnoj sednici G7 kada se ukrajinski predsednik nije pozdravio samo sa Brazilcem.

Lula je rekao da je u nedelju čekao Zelenskog da dođe na sastanak i da je dobio informaciju da ukrajinski predsednik kasni.

Foto: Tanjug/AP

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva

- Očigledno je imao sastanke i nije mogao da dođe - rekao je Lula, preneo je Rojters.

Zelenski je prethodno izjavio da je najviše razočaran zbog propuštenog bilateralnog sastanka sa brazilskim kolegom, nakon čega su ga novinari upitali da li je razočaran što nije došlo do tog susreta.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

- Mislim da je Lula bio razočaran - odgovorio je Zelenski i ubrzo potom Zelenski se nasmejao, na šta su smehom reagovali i prisutni novinari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading