ZELENSKI NIJE POKLEKAO, NEĆE DA PODNESE OSTAVKU: Poljska predvodi grupu zemalja koja tajno pritiska predsednika da okonča rat

Autor:

Svet

17.05.2023

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Herš u tekstu na platformi "Substack" ističe da grupa zemalja želi da ukrajinski lider pronađe način da se zaustave borbe u njegovoj državi kako bi se započelo sa obnovom

ZELENSKI NIJE POKLEKAO, NEĆE DA PODNESE OSTAVKU: Poljska predvodi grupu zemalja koja tajno pritiska predsednika da okonča rat

Foto: Tanjug/AP

Lideri Istočne Evrope, predvođeni Poljskom, tajno pritiskaju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da okonča rat čak iako to podrazumeva da mora da podnese ostavku, tvrdi poznati američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš.

Kako je istakao, Zelenski odbija takve predloge.

Herš u tekstu na platformi "Substack" ističe da grupa zemalja želi da ukrajinski lider pronađe način da se zaustave borbe u njegovoj državi kako bi se započelo sa obnovom.

- Zelenski nije poklekao, sudeći prema podacima poznatim CIA, ali počinje da gubi podršku među svojim susedima - naveo je novinar.

Podsetimo, Herš je pre nekoliko meseci izazvao buru kada je objavio da administracija američkog predsednika Džoa Bajdena stoji iza sabotaže gasovoda Severni tok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading