TELOHRANITELJ UBIO MINISTRA: Član vlade Ugande Čarls Engola izgubio život jer je dugovao plate obezbeđenju (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

02.05.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čarls Engola, vojni pukovnik u penziji i ministar rada i zapošljavanja u vladi Ugande, ubijen je iz vatrenog oružja u blizini svoje kuće, a ubica je njegov telohranitelj koji je nakon zločina pucao i u sebe.

TELOHRANITELJ UBIO MINISTRA: Član vlade Ugande Čarls Engola izgubio život jer je dugovao plate obezbeđenju (FOTO, VIDEO)

Foto: printscreen/twitter

Mediji u toj državi na istoku Afrike objavili su da su privatne nesuglasice razlog za ovo ubistvo.

Ubistvo se dogodilo u predgrađu Kampale, glavnog grada Ugande, a policija je izašla na mesto zločina.

Navodi se da je došlo do očiglednog spora Engole i vojnika koji je radio kao njegov telohranitelj oko plata obezbeđenja, pošto je vojnik vikao da već dugo nije plaćen, iako je redovno radio za ministra.

Agencija AP podseća da su proteklih godina i drugi visoki zvaničnici Ugande ubijeni u oružanim napadima. Bivši komandant vojske te zemlje je ranjen, a njegova ćerka ubijena kada su 2021. naoružani napadači pucali na njihovo vozilo u Kampali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading