HAOS U BRISELU! POLICIJA IZVRŠILA RACIJU: Pretreseno sedište Evropske narodne stranke!

Autor:

Svet

04.04.2023

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretres sedišta Evropske narodne stranke u Briselu povezan je s istragom koja je u toku u pokrajini Tiringen u Nemačkoj.

HAOS U BRISELU! POLICIJA IZVRŠILA RACIJU: Pretreseno sedište Evropske narodne stranke!

Foto: Tanjug/AP

Belgijska policija

Belgijska i nemačka policija su danas pretresle sedište Evropske narodne stranke u Briselu, najveće grupe u Evropskom parlamentu, saopštila je ta stranka, javlja Politiko.

Pretres je povezan s istragom koja je u toku u pokrajini Tiringen u Nemačkoj, dodaje se u saopštenju.

- Stranka potpuno transparentno sarađuje s nadležnim telima, dajući im sve relevantne informacije i dokumentaciju - ističu iz EPP-a.

Prema prvim informacijama, policija je zaplenila kompjutere u vezi sa tekućom istragom o navodnoj korupciji tokom predizborne kampanje za EU ​​2019.

- Belgijski policajci su upali na prvi i treći sprat sedišta stranke - rekao je izvor.

Poslanik CDU Mario Voigt bio je menadžer digitalne kampanje lidera EPP Manfreda Vebera tokom izborne kampanje za Evropski parlament 2019. godine, a istraga se fokusira na dodelu ugovora o digitalnoj kampanji kompaniji u Tiringiji. Voigt je sada šef CDU u Tiringiji. Prošlog septembra, pokrajinski skupštinski odbor za pravosuđe ukinuo mu je imunitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading