BELGIJA OPTUŽILA SEDAM OSOBA: Planirali terorističke napade

Autor: Republika

Svet

29.03.2023

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tužioci su u saopštenju naveli da su četiri osobe, od kojih je troje Belgijanaca i jedan Turčin.

BELGIJA OPTUŽILA SEDAM OSOBA: Planirali terorističke napade

Foto: Tanjug/AP

Belgijske vlasti danas su optužile sedam osoba za "moguće terorističke napade", dan nakon što su belgijski tužioci saopštili da je uhapšeno osmoro ljudi pod sumnjom da su planirali terorističke napade u toj zemlji.

Tužioci su u saopštenju naveli da su četiri osobe, od kojih je troje Belgijanaca i jedan Turčin, optužene za učešće u aktivnostima terorističke grupe, pripremanje terorističkog dela, pokušaj atentata i nameru širenja poruke za podsticanje na izvršenje terorističkog dela, kao i da su oni povezani sa potencijalnim napadom u Antverpenu.

Foto: Tanjug/AP

 

Dvoje Belgijanaca i jedan Bugarin optuženi su za potencijlani napad u Briselu, dok je jedna osoba opružena za učešće u delovanju terorističke grupe, pripremanje terorističkog dela i širenje poruke sa namerom podsticanja na izvršenje terorističkog dela.

U prethodnom saopštenju od ponedeljka, tužioci su rekli da je policija izvršila racije na pet adresa u Briselu, Antverpenu i u Eupenu, gradu blizu nemačke granice, i privela petoricu muškaraca, od kojih su najmanje dvojica osumnjičena da su planirali napad.

Belgija je sklonište za više počinilaca terorističkih napada u Parizu 2015. godini u kojima je poginulo 130 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading