JOŠ SAM ŽIV! Papa Franja izašao iz bolnice!

Autor:

Svet

01.04.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja inače pati od niza bolesti.

JOŠ SAM ŽIV! Papa Franja izašao iz bolnice!

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja napustio je u danas bolnicu Gemelli nakon lečenja infektivnog bronhitisa.

- Još sam živ - našalio se osamdesetšestogodišnji papa izlazeći iz bolnice.

Vatikan je u petak potvrdio da će papa Franja u subotu napustiti bolnicu i predvoditi misu na Cvetnu nedelju, 2. aprila, na Trgu svetog Petra.

Ranije je Vatikan saopštio da papa Franja ima respiratornu infekciju i da će morati da provede "nekoliko dana" u bolnici u Rimu.

Papa je poslednjih dana imao poteškoće sa disanjem, ali nije bio pozitivan na kovid, dodaje se u saopštenju, preneo je BBC.

U saopštenju se navodi da će infekcija "zahtevati nekoliko dana odgovarajuće bolničke medicinske terapije".

Papa Franja je dirnut brojnim primljenim porukama i izražava zahvalnost na bliskosti i molitvi - poše u saopštenju Vatikana.

U sredu ujutru, on je predsedavao svojom nedeljnom opštom audijencijom na Trgu Svetog Petra. Iako je izgledao dobro raspoložen, viđen je kako pravi grimasu dok su mu pomagali da uđe u svoje vozilo, prenosi agencija AFP.

Inače, papa Franja pati od divertikulitisa, infekcije ili upale debelog creva, a 2021. godine je i operisan i uklonjen mu je deo debelog creva.

Ranije ove godine, papa je izjavio da se infekcija vratila, što je dovelo do toga da dobije na težini, ali, kako je rekao, nije preterano zabrinut.

Poglavar rimokatoliočke crkve ima problem i sa kolenom, zbog čega se tokom javnih nastupa pomaže štapom i invalidskim kolicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading