SERGEJ ŠOJGU IZGOVORIO ZABRANJENU REČ: Snimak objavljen na društvenim mrežama (VIDEO)

Autor:

Svet

23.03.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je TV Zvezda pustila snimak Šojgua kako odlazi, to je u kansijem emitovanju isečeno.

SERGEJ ŠOJGU IZGOVORIO ZABRANJENU REČ: Snimak objavljen na društvenim mrežama (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je snimljen kako rat u Ukrajini naziva "ratom", a ne "specijalnom vojnom operacijom", kako taj sukob zvanično naziva Kremlj.

Šojgu je u razgovoru za medijsku kuću TV Zvezda upitan je kako će rat završiti, a on je odgovorio: "Svaki rat završava mirom". Novinar ga je nakon toga upitao koliko brzo se može očekivati mir u Ukrajini, a Šojgu je ustao i otišao ne odgovorivši na to pitanje.

Iako je TV Zvezda pustila snimak Šojgua kako odlazi, njegov je odlazak u kasnijem emitovanju isečeno sa snimka.

 

 

Čini se da tokom poslednjih nekoliko meseci Rusija priprema svoje građane na to da će rat trajati dugo. Zapadni analitičari kažu da Putin verovatno planira odugovlačiti što je duže moguće u nadi da će podrška Zapada Ukrajini oslabiti, prenosi "Jutarnji list".

Podsetimo, rat u Ukrajini Kremlj naziva specijalnom vojnom operacijom, a ne ratom.

Ranije danas, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da će, ako Nemačka odluči da sprovede odluku Međunarodnog krivičnog suda o hapšenju ruskog predsednika Vladimira Putina, to biti ravno objavi rata Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading