LET SI ĐINPINGA NAJPRAĆENIJI NA SVETU: Sve oči bile uprte u boing 747

Autor:

Svet

20.03.2023

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion kineskog predsednika Si Đinpinga sleteo je na međunarodni aerodrom u Vnukovo u Moskvi, a sam let je izazvao veliko interesovanje.

LET SI ĐINPINGA NAJPRAĆENIJI NA SVETU: Sve oči bile uprte u boing 747

Foto: Tanjug-AP, flightradar

Let boinga 747-89L na sajtu Flightradar24 uživo je pratilo više od 81.000 ljudi, što ga je činilo najpraćenijim letom na svetu.

Si za daleka putovanja uglavnom koristi komercijalni boing 747-89 koji iznajmljuje od aviokompanije Er Čajna.

 

 

Samo nekoliko dana nakon što je Međunarodni krivični sud u Hagu izdao nalog za njegovo hapšenje, ruski predsednik Vladimir Putin dočekuje kineskog lidera u Moskvi sa ciljem da "igra konstruktivnu ulogu u promovisanju mirovnih pregovora" zbog rat u Ukrajini.

 

 

Kineski predsednik danas počinje posetu Rusiji, što je njegova prva poseta stranoj zemlji otkako je treći put izabran za predsednika Kine, a takođe i njegova prva poseta Rusiji od početka sukoba Rusije i Ukrajine u februaru 2022. godine.

Poseta će postaviti temelje za razvoj kinesko-ruskih odnosa u narednih pet godina i produbiti međusobno razumevanje Moskve i Pekinga o važnim međunarodnim i regionalnim pitanjima, prenosi RIA Novosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading