MOGAO BI DA IZBIJE MEĐUNARODNI INCIDENT: Ribari se zaprapastili kad su videli noge goluba kog su uhvatili - odmah pozvali nadležne organe

Autor:

Svet

09.03.2023

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veterinari i forenzičari su pregledali pticu i pokrenuta je istraga o špijunaži.

MOGAO BI DA IZBIJE MEĐUNARODNI INCIDENT: Ribari se zaprapastili kad su videli noge goluba kog su uhvatili - odmah pozvali nadležne organe

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ribari iz Indije uhvatili su “špijunskog goluba” na obali kod grada Paradipa u oblasti Odiša, piše "Times of India", prenosi Objektiv.

Oni su našli pticu kako sedi u njihovom čamcu usidrenom 35 km od obale i predali je obalskoj straži krajem februara. Razlog za to su uređaji poput kamere i mikročipa, koji su bili prikačeni za noge.

Kako prenose tamošnji mediji, treba da se sprovede istraga kako bi se potvrdilo da se radi o pomorskoj špijunaži.

- Naši veterinari će pregledati pticu. Tražićemo pomoć državne laboratorije za forenzičku nauku u ispitivanju uređaja pričvršćenih za njene noge - rekao je za "Times of India" načelnik policije u Jagatsingpuru.

Nadležne agencije će takođe ispitati šta je nažvrljano na cedulji na krilu “osumnjičenog goluba špijuna”. Poruka je na jeziku koji nije odija, maternji jezik meštana Odiše, tako da ribari nisu imali pojma šta piše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading