RUSIJA SPALJUJE MRTVE 24 SATA DNEVNO! Ukrajinska vojska: Imaju za cilj da sakriju broj mrtvih

Autor:

Svet

15.02.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koristi se lokalni krematorijum u selu Krazna Zorka.

RUSIJA SPALJUJE MRTVE 24 SATA DNEVNO! Ukrajinska vojska: Imaju za cilj da sakriju broj mrtvih

Foto: Tanjug/AP, Twitter/olex_scherba

Mrtvi ruski vojnici kremiraju se "24 sata na dan" na anektiranom području Krima, kažu u ukrajinskoj vojsci.

Dodaju da se koristi lokalni krematorijum u selu Krazna Zorka. Krematorijum, dodaju, radi uz "stalnu kolonu vojnih vozila" od do 10 kamiona koji prevoze mrtve vojnike i plaćenike, rekao je Glavni štab Ukrajinske vojske, prenosi Index.hr.

Dodali su da Rusija ima za cilj da "sakrije broj mrtvih".

Tokom vikenda, Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva saopštilo je da je Rusija verovatno pretrpela najveću stopu žrtava u poslednje dve nedelje.

- Prosek za poslednjih sedam dana bio je 824 žrtve dnevno - saopštilo je Ministarstvo obrane.

Najžešće borbe trenutno se vode oko gradova Bahmut i Vuhledar na istoku Ukrajine.

"Nismo se povukli"

Rusija šalje tešku opremu i mobilisane trupe u oblast Luganska, ali ukrajinske snage nastavljaju da brane region istočne Ukrajine, rekao je njen guverner Serhij Gajdaj.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da su njegove trupe probile dve utvrđene linije ukrajinske odbrane na istočnom frontu Luganska. U njemu se navodi da su se ukrajinske trupe povukle pred ruskim napadima, ali nije rečeno u kom delu regiona.

U saopštenju objavljenom u Telegramu, rusko ministarstvo je navelo:

"Tokom ofanzive ... ukrajinske trupe su se nasumično povukle na rastojanje do 3 km (1,9 milja) od prethodno zauzetih linija. Čak ni ojačana druga linija odbrane neprijatelja nije mogla da zadrži prodor ruske vojske".

Gajdaj je rekao da tvrdnje Rusije da su se ukrajinske trupe povukle "ne odgovaraju stvarnosti".

- Ima dosta granatiranja, avijacija je već povezana. Napadi dolaze iz različitih pravaca u talasima. Vidimo da prebacuju mobilisane (na front), vidimo i da ima više (teške) opreme - rekao je on.

Situacija u Lugansku i dalje je teška, saopštio je ranije danas kabinet predsednika Vladimira Zelenskog, ne pominjući bilo kakvo povlačenje u istočnoj Ukrajini

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Na kojim

15.02.2023 16:27

dro**ma su ovi.U jako velikom su tripu

Ilke

15.02.2023 16:42

Novinari,sta prenosite tu Ukrainsku debilanu.Nihovi izvestaji od pocetka operacije govore kao da je do sada poginulo pola miliona Rusa.Idi begaj samo sto nisu usli u Moskvu.Idioti.