OGLASIO SE TRAMP NAKON ŠTO MU JE UKINUTA SUSPENZIJA NA FEJSBUK I INSTAGRAM: Tako nešto više nikada ne bi trebalo da se desi

Autor:

Svet

26.01.2023

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je koristio isključivo Truth Social (društvena mreža kojuje sam osnovao) nakon što mu je zabranjen pristup Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Snepčetu i Jutjubu 2021.

OGLASIO SE TRAMP NAKON ŠTO MU JE UKINUTA SUSPENZIJA NA FEJSBUK I INSTAGRAM: Tako nešto više nikada ne bi trebalo da se desi

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu biće dozvoljeno da se vrati na društvene mreže Fejsbuk i Instagram "u narednim nedeljama", saopštila je kompanija Meta.

Tramp je koristio isključivo Truth Social nakon što mu je zabranjen pristup Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Snepčetu i Jutjubu 2021.

- Fejsbuk, koji je izgubio milijarde dolara na vrednosti od "deplatformisanja" vašeg omiljenog predsednika, mene, upravo je objavio da vraćaju moj nalog - napisao je nešto posle 16 sati.

- Tako nešto više nikada ne bi trebalo da se desi aktuelnom predsedniku, ili bilo kome drugom ko nije zaslužan za odmazdu - dodao je.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

 

U postu, bivši predsednik se takođe zahvalio Truth Social-u, svojoj sopstvenoj platformi, što je "odradio neverovatan posao" i za nedavni uspeh, prenosi Foks njuz.

Meta, koji takođe poseduje i upravlja Instagramom, saopšila je u sredu putem blog posta da će okončati Trampovu suspenziju na obe društvene platforme.

- Suspenzija je bila vanredna odluka u vanrednim okolnostima. Normalno stanje stvari je da javnosti treba da se omogući da čuje šta ima da kaže bivši predsednik SAD i kandidat za tu funkciju ponovo, na našim platformama. Kompanija procenjuje da se rizik (za javnu bezbednost) dovoljno smanjio. Zbog toga će Meta, kako je najavio, ponovo uspostaviti Trampove naloge na Fejsbuku i Instagramu narednih nedelja. Međutim, to ćemo učiniti sa novim zaštitnim odrednicama kako radi odvraćanja od ponavljanja prekršaja - rekao je predsednik kompanije Meta Nik Kleg u blogu.

Podsetimo, Trampu je na ovim mrežama nalog suspendovan pre dve godine, posle nereda na Kapitolu 6. januara 2021. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading