DRUŠTVO FAVORIZUJE MAME, PA REŠIO DA POSTANE ŽENA: Muškarac promenio pol da bi dobio starateljstvo nad decom! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.01.2023

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rene Salinas Ramos otvoreno je priznao lokalnim medijima da njegova odluka nema veze sa njegovom seksualnošću i identitetom.

DRUŠTVO FAVORIZUJE MAME, PA REŠIO DA POSTANE ŽENA: Muškarac promenio pol da bi dobio starateljstvo nad decom! (VIDEO)

Foto: La Voz del Tomebamba/printscreen

Cisrodni muškarac (muškarac koji je i rođen i oseća se kao muškarac) iz Ekvadora dosetio se da legalno promeni svoj pol i postane žena, ne bi li, kad i on bude "majka", lakše dobio starateljstvo nad ćerkama.

Četrdesetsedmogodišnji Rene Salinas Ramos otvoreno je priznao lokalnim medijima da njegova odluka nema veze sa njegovom seksualnošću i identitetom, već da je postao žena isključivo zbog toga što pravni sistem Ekvadora pri rešavanju pitanja starateljstva favorizuje majke u odnosu na očeve.

- Zakoni kažu da žena ima pravo na decu. Od ovog trenutka, ja sam žensko. Smatram da sam im sada mama - rekao je Salinas Ramos, a prenosi "Vajs vorld njuz".

On je, kako poručuje vrlo "siguran u svoju seksualnost", ali je želeo da bude žensko samo kako bi mogao da pruži "ljubav i zaštitu majke", piše Kurir.

- Kažnjivo je biti otac u ovoj zemlji. U Ekvadoru me vide samo kao davaoca usluge - rekao je Salinas Ramos, koji tvrdi da njegova deca žive u nasilnom okruženju kod svoje biološke majke, a da ih on nije video više od pet meseci.

 

 

ZLOUPOTREBIO ZAKON

Međutim, njegova dosetljivost se nije dopala LGBT+ grupama koje su zabrinute što se on ovako okoristio o "zakon osmišljen da promoviše prava transrodnih osoba", kao i zbog toga kakav bi efekat njegov postupak mogao da ima u budućnosti.

- Privatna stvar ovog čoveka, da dobije starateljstvo nad svojim ćerkama, nije u duhu zakona - rekla je za "Vajs" Dajan Rodrigez, jedna od najistaknutijih trans aktivistkinja Ekvadora i nacionalna direktorka Ekvadorske federacije organizacija LGBT+.

Rodrigez, koja je bila prva trans osoba u Skupštini Ekvadora od 2018. do 2021. i pomogla pokretanje zakona, koji je 2015. godine dozvolio promenu pola, je rekla da je po njenom razumevanju zakona, malo verovatno da će sudija "pasti" na ovaj postupak Salinasa Ramosa. Eventualno, to će mu doneti samo publicitet, piše Kurir.

Jer, kako kaže, "nema smisla da ste promenili pol u ličnom dokumentu, a da niste trans osoba, već samo to iskoristite kao prednost da dobijete starateljstvo".

- Plašimo se da će u skupštini stvari krenuti naopako, da će početi da donose zakone protiv nas. Dešavanja povodom slučaja Salinasa Ramosa mogla bi da izazovu promenu kriterijuma za promenu pola u ličnoj karti trans osoba - rekla je Rodrigez.

Salinas Ramos, međutim, tvrdi da ova odluka nije usmerena protiv bilo koga i da on nema nameru nikome da naudi, već da mu je cilj da se "bori protiv sistema koji je stigmatizovao činjenicu da je neko rođen kao muškarac".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading