DETALJI HORORA U NAJVEĆEM TRŽNOM CENTRU U SAD: Do pucnjave došlo nakon masovne tuče, mladić koji je upucan nije imao šanse - isplivao i snimak (VIDEO)

Autor:

Svet

24.12.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurnosne kamere tržnog centra u Minesoti snimile su svađu, pa tuču, a onda je jedan muškarac izvukao pištolj.

DETALJI HORORA U NAJVEĆEM TRŽNOM CENTRU U SAD: Do pucnjave došlo nakon masovne tuče, mladić koji je upucan nije imao šanse - isplivao i snimak (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Pucnjava u tržnom centru u Minesoti

Jedan 19-godišnji mladić ubijen je u petak uveče u pucnjavi u prodavnici u tržnom centru "Mall of America" u Blumingtonu u Minesoti, saopštila je policija.

Žrtva, čiji identitet nije saopšten, upucana je tokom tuče koja se dogodila na prvom spratu Nordstroma, rekao je novinarima šef policije Buker Hodžis.

Sigurnosne kamere tržnog centra snimile su svađu, koja se dogodila između dve grupe od pet do devet ljudi. Tokom tuče, jedan muškarac je izvukao pištolj i ispalio više hitaca u žrtvu, rekao je Hodžis,prenosi NBC News.

 

 

Nije bilo jasno šta je dovelo do tuče. On je rekao da je grupa od pet do sedam ljudi pobegla kroz vrata nakon pucnjave, a do kasno u petak nije bilo hapšenja.

Hodžis je izrazio frustraciju zbog nastale situacije i pozvao sve koji su uključeni da se predaju.

- Ovo je tragedija i zaista pokušavam da obuzdam kako se zaista osećam u vezi sa ovim, ali uhvatićemo te ljude, verujte u to - rekao je on.

Rekao je da je mislio na porodicu žrtve koja "mora da sahrani jednog od svojih najmilijih".

- Oni su u bolu, i to s pravom, i zbog nečega što nije trebalo da se desi -rekao je Hodžis.

U trenutku kada je izbila pucnjava, američki umetnik i producent Jovonta Paton nalazio se u jednoj od prodavnica, gde se snimao za Instagram, a snimak je objavljen na mrežama.

Na snimku može da se vidi umetnik koji, u trenutku kada je čuo pucnjavu, izbezumljeno kreće da beži, dok snimatelj spušta telefon.

 

 

Pucnjava se dogodila nešto pre 20 časova, a tržni centar je odmah potom zatvoren. Nakon toga, tržni centar je u 22.10 objavio na zvaničnom Tviter nalogu da se zatvaranje ukida.

To se dogodilo na dan masovne kupovine pred Badnje veče. Hodžis je rekao da je 16 policajaca bilo u tržnom centru u petak, uključujući i jednog u blizini Nordstroma koji je čuo pucnje.

Metak je proleteo kroz kaput jednog od prolaznika, te je na sreću izbegnuta još veća tragedija, ali nisu prijavljene druge povrede, rekao je Hodžis.

 

 

Tržni centar, koji je otvoren 1992. godine, eksperimentisao je sa detektorima metala na nekim od svojih ulaza ranije ove godine, izvestio je KARE. Tržni centar je tada rekao stanici da testira opcije "koje bi nam mogle omogućiti da dodatno poboljšamo bezbednosne sisteme".

Ranije ove godine, muškarac je ispalio tri hica ispred prodavnice u tržnom centru, javila je stanica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading