PREMINUO IRANAC PO KOM JE SNIMLJEN FILM TERMINAL: Naseri umro na aerodromu Šarl de Gol u Parizu

Autor:

Svet

13.11.2022

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranac Mehran Karimi Naseri, po čijem je životu Stiven Spilberg snimio film "Terminal", preminuo je na aerodromu Šarl de Gol u Parizu.

PREMINUO IRANAC PO KOM JE SNIMLJEN FILM TERMINAL: Naseri umro na  aerodromu Šarl de Gol u Parizu

Foto: Printskrin/youtube

Naseri je preminuo u subotu prirodnom smrću na terminalu 2 pariskog aerodroma, navode francuski mediji.

Naseri, koji je bio poznat pod imenom Ser Alfred, politički izbeglica iz Irana, živeo je duže od 18 godina na Šarl de Golu gde je i okončao svoj život.

Karimi Naseri, za koga se veruje da je rođen 1945. godine u iranskoj provinciji Huzestan, živeo je na aerodromskom Terminalu 1 od 1988. do 2006. godine, prvo u pravnom vakumu jer nije imao boravište, a kasnije po sopstvenom izboru, navodi se u izveštaju londonskog Gardijana.

Naseri se 1988. godine nastanio na aerodromu Šarl de Gol nakon što je leteo iz Irana najpre za London, a potom i za Berlin i Amsterdam u potrazi za majkom.

Republika

Foto: Printskrin/youtube

 

 



Nije mu bilo dozvoljeno da uđe ni u jednu od tih zemalja, jer nije imao odgovarajuće putne dokumente, pa se on, bez mogućnosti da uđe u Francusku, smestio u uglu aerodroma.

Francuski sud je 1992. godine doneo odluku da Naseri ne može biti izručen s obzirom da je u zemlju ušao legalno, ali ni da uđe u Francusku zbog čega je on ostao zaglavljen na aerodromskom terminalu.

Na kraju je 1999. godine dobio status izbeglice s pravom da ostane u Francuskoj.

Francuski mediji navode da se veruje da je Naseri potom jedno vreme proveo u domu za izbeglice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading