NOVA KNJIGA O TRAMPU OTKRIVA GROZNE STVARI: Ponašanje puno vulgarnosti, gnusnih doskočica, govora mržnja

Autor:

Svet

29.09.2022

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Donald Tramp rekao bi pojedinim gostima Bele kuće da ima lično „tajno kupatilo“ odmah pored Ovalne kancelarije renovirano nakon što je nasledio Baraka Obamu – koristeći jezik koji je jedan gost shvatio da ima rasistički podtekst.

NOVA KNJIGA O TRAMPU OTKRIVA GROZNE STVARI: Ponašanje puno vulgarnosti, gnusnih doskočica, govora mržnja

Foto: Tanjug/AP

Tvrdnja, zasnovana na tome kako je posetilac prihvatio čudan komentar, uključena je u novu knjigu reporterke Njujork tajmsa Megi Haberman "Tramp, čovek od poverenja".

Knjiga, koja izlazi u utorak, uključuje prikaz čudnog komentara o kupatilu odmah pored Ovalne kancelarije, koju bi Tramp ponekad nazvao 'Monika soba'.


„Kada je Tramp posetiocima pokazao svoje radno mesto, pozvao je neke da zavire u ono što je povremeno opisao kao svoje „tajno kupatilo“, što je povremeno iznosio uz tvrdnju da je renovirao ceo prostor do toaleta“, piše Haberman.

''Razumeš o čemu govorim?'' Tramp je rekao jednom gostu“, piše Haberman u odlomku – u komentaru koji je Trampov posetilac uzeo kao šifru za gađenje prema svom prethodniku.

„Izjava je bila čudna i nejasna i otvorena za tumačenje zašto je on naglasio promene, ali je gost to protumačio tako da Tramp nije želeo da koristi isto kupatilo kao njegov crni prethodnik“, piše Haberman.

Čudna fusnota u vezi sa prijavljenim tvrdnjama je da izgleda da se takva renovacija nije dogodila. „Trampova tvrdnja o potpunom preuređenju bila je neistinita, rekli su zvaničnici: zamenjena je samo toaletna daska, što je bilo uobičajeno prilikom promene nosioca funkcije. Najznačajniji dodatak koji je napravio možda je bila kolekcija lakova za kosu koju su neki posetioci primetili.'

Megi Haberman izveštava i o nekoliko slučajeva navodne homofobije i komentara protiv LGBT populacije u svojoj novoj knjizi

Nedelju dana pre nego što se suočio sa Klintonovom, piše Haberman, Pribus se predstavljao kao transrodna učenica koja je pitala Trampa da li bi trebalo da može da koristi ženski toalet u školi.

Tramp je pitao da li student u teoriji još uvek ima penis. Isečeno ili nije isečeno?' navodno se raspitivao. Pokušao da se objasni 'gestom seckanja' nakon što je naišao na muk. 'Sa penisom ili bez? Tramp je ponovo upitao.


Na pitanje savetnika zašto je važno kakve genitalije ima student, bivši predsednik je uzvratio: „Šta ako je devojka u kupatilu i neko uđe, podiže suknju, a ono visi?“

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading