SVI "ZINULI" KADA JE NA RAZMENI ZAROBLJENIKA BAŠ ONA IZAŠLA IZ AUTOBUSA! Doktorka Marijana Mamonova postala je simbol UKRAJINSKOG OTPORA, A EVO I ZAŠTO!

Autor:

Svet

25.09.2022

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Svi u Kijevu bili su iznenađeni kada je na razmeni zarobljenika iz autobusa izašla trudna mlada devojka.

SVI "ZINULI" KADA JE NA RAZMENI ZAROBLJENIKA BAŠ ONA IZAŠLA IZ AUTOBUSA! Doktorka Marijana Mamonova postala je simbol UKRAJINSKOG OTPORA, A EVO I ZAŠTO!

Foto: Printskrin/Tviter/@Kateryna_Kruk

Ukrajinska vojna doktorka Marijana Mamonova, koja je pre nekoliko dana oslobođena iz ruskog zarobljeništva, rodila je ćerku, objavili su u nedelju ukrajinski mediji.

 

 

Stanje majke i deteta doktori ocenjuju kao "dobro", piše TVP World.

Mamonova je zarobljena početkom aprila u ozloglašenoj čeličani Azovstal u Marijupolju. Bila je zatočena u logoru u Olenivki, mestu na istoku Ukrajine koje je pod ruskom kontrolom. Taj kamp je nedavno potresla i stražna eksplozija u kojoj je poginulo nekoliko desetina zarobljenika, a Rusija i Ukrajina za tu tragediju međusobno se krive.

Trudna Marijana postala je jedan od simbola ukrajinskog otpora i malo je reći da su svi u Kijevu bili iznenađeni kada je na razmeni zarobljenika iz autobusa izašla trudna mlada devojka.

Njen suprug Vasilij saznao je da će postati otac dok je Marijana bila na ratištu. Trudnica je bila smeštena u ćeliji s još 20 ljudi i u početku je morala da spava na podu.

- Kada nam je rekla da je trudna, odmah su svi pokušali da joj pomognu, dali su joj hranu i pobrinuli se da ima svež vazduh- rekla je za BBC druga zatvorenica Ana Voroševa, koja je oslobođena u julu. Kasnije je Marijana premeštena u manju sobu s manje zatvorenika. Isprva se nadala da će biti puštena u sklopu razmene zarobljenika, ali ipak kako je vreme odmicalo postajala je sve zabrinutija da će se poroditi u logoru.

Mamonova bila je među više od 200 oslobođenih ukrajinskih ratnih zarobljenika koje je Ukrajina 21. septembra uspela da razmeni za 55 ruskih vojnika i bliskog saveznika Vladimira Putina, Viktora Medvedčuka. General Kirilo Budanov, načelnik Obaveštajne službe obrane Ukrajine, izvestio je da su neki od zarobljenika oslobođenih iz ruskog zarobljeništva bili brutalno mučeni.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading