PESKOVOG SINA NA PREVARU POZVALI DA SE MOBILIŠE, OVAJ ZAMUCAO: Ja nisam BILO KO! (FOTO,VIDEO)

Autor:

Svet

22.09.2022

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dmitri Nizovcev, voditelj kanala "Popularna politika" na "Jutjubu" koji su pokrenule pristalice ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, nazvao je Nikolaja Peskova, sina portparola ruskog predsednika Dmitrija Peskova, te razgovor preneo uživo na internetu.

PESKOVOG SINA NA PREVARU POZVALI DA SE MOBILIŠE, OVAJ ZAMUCAO: Ja nisam BILO KO! (FOTO,VIDEO)

Foto: Profimedia

Nikolaj Peskov

Predstavivši se kao komesar Nizovcev, rekao je Nikolaju da mu je poslat poziv za mobilizaciju i naredio mu da se sutra u 10 sati pojavi na lekarskom pregledu.

- Morate da shvatite, ako znate da sam ja Peskov, koliko je pogrešno da me pošaljete tamo. Ukratko, bavim se time na drugom nivou - odgovorio je zamuckujući sin portparola Kremlja, preneo je "Jutarnji list".

Foto: Profimedia

Nikolaj Peskov

Zatim je rekao da se neće odazvati pozivu i da se nije prijavio u dobrovoljce.

- Pokušavam da shvatim šta se događa i koja su moja prava. Da me sutra odvedu - verujte, to ne treba ni vama ni meni. Nije mi problem da branim svoju domovinu - ali moram da shvatim zašto bi trebalo da se pojavim tamo, govorim o određenim političkim nijansama - objasnio je.

Peskov mlađi takođe je rekao da u dokumentima nipošto ne sme da bude navedeno da je dobrovoljac.

- Uradiću šta mi se kaže. Ako Ako Vladimir Vladimirovič (Putin) kaže da treba da idem, ja ću ići. Ali, ja nisam bilo ko - zaključio je Nikolaj.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin je u sredu najavio "delimičnu mobilizaciju" u Rusiji. Kako navodi "Jutarnji list", njegova objava nije baš jasno formulisana jer ne sadrži ni kriterijume ni kvote za mobilizaciju, tako da na front može da bude poslat bilo ko.

Foto: Tanjug/AP

Sergej Šojgu

Sergej Šojgu, ruski ministar obrane, rekao je da će mobilizacija zahvatiti oko 300.000 rezervista, uglavnom građana koji su potpisali ugovor o ostanku u rezervi. Međutim, sam dokument ne sadrži ovu klauzulu. Prema Šojguovim rečima, studenti neće biti pozivani. Međutim, pre samo tri dana konzervativna stranka Ujedinjena Rusija predložila je davanje akademskih dopusta studentima univerziteta koji će biti poslati u Ukrajinu, preneo je "Jutarnji list".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading