PATRIJARH PORFIRIJE IZJAVIO SAUČEŠĆE KRALJU ČARLSU III: Molim se Bogu za dušu usnule kraljice!

Autor:

Svet

09.09.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom upokojenja kraljice Elizabete, Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije uputio je izjavu saučešća i Njegovoj milosti arhiepiskopu kenterberijskom g. Justinu Vebliju.

PATRIJARH PORFIRIJE IZJAVIO SAUČEŠĆE KRALJU ČARLSU III: Molim se Bogu za dušu usnule kraljice!

Foto: Tanjug/TV HRAM

Vaše Kraljevsko Visočanstvo,

U svoje ime i u ime sve punoće Srpske Pravoslavne Crkve izražavam Vam najiskrenije saučešće povodom upokojenja Vaše majke, Kraljice Elizabete Druge.

Blaženopočivša Kraljica Elizabeta, planetarni simbol mudrosti, hrabrosti i rodoljublja, sa pravom je, kao poglavar Anglikanske Crkve, nosila titulu Zaštitnik vere. Vaša majka je ceo svoj život posvetila pre svega miru, preko potrebnom svetu kako pre sedam decenija, kada je dostojanstveno ponela krunu Ujedinjenog Kraljevstva, tako i danas kada odlazi, u to smo sigurni, tamo gde pravednici blaženstvuju.

Molimo se Gospodu da dušu usnule Kraljice upokoji u mestu svetlom, u mestu cvetnom, u mestu odmora i da je pokaže kao naslednika božanskih dobara u dvorovima pravednih.

Neka Gospod Vama, Kraljevskoj porodici i svim narodima Ujedinjenog Kraljevstva podari utehu u ovom teškom trenutku - piše u telegramu saučešća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading