PUTIN ZAPRETIO ZAPADU: Ako ograniče cenu nafte, vuku će se smrznuti rep

Autor:

Svet

07.09.2022

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin zapretio je danas da će obustaviti snabdevanje energentima ako se nametnu ograničenja cena na ruski izvoz nafte i gasa, upozoravajući Zapad da će biti zamrznut kao vučji rep u poznatoj ruskoj bajci.

PUTIN ZAPRETIO ZAPADU: Ako ograniče cenu nafte, vuku će se smrznuti rep

Foto: Tanjug/AP

Govoreći na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku, Putin je rekao da su evropski pozivi na ograničenje cene ruskog gasa "glupi" i da će dovesti do viših globalnih cena i ekonomskih problema u Evropi, preneo je Rojters.

Ministri finansija G7 najavili su prošle nedelje da treba da se uvede ograničenje cena na rusku naftu, pod obrazloženjem da će to ograničiti sredstva Rusije u borbi protiv Ukrajine.

Međutim, u tom slučaju, Rusija bi napustila svoje ugovore o snabdevanju, poručio je Putin.

"Da li će biti bilo kakvih političkih odluka koje su u suprotnosti sa obavezama iz ugovora? Biće, tako što ih nećemo ispuniti. Nećemo uopšte ništa snabdevati ako je to u suprotnosti sa našim interesima", rekao je Putin.

Rusija će obustaviti isporuku svih naftnih derivata.

"Nećemo isporučivati gas, naftu, ugalj, lož ulje. Nećemo isporučivati ništa. Ostalo bi nam samo jedno: kao u čuvenoj ruskoj bajci, osudili bismo vučji rep na zamrzavanje", rekao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading