JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE NA HALKIDIKIJU, OGLASILI SE NADLEŽNI: OVO je prethodilo tragediji, svi su VAN SEBE od šoka!

Autor:

Svet

28.08.2022

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je otac petnaestogodišnjaka saznao da mu se sin udavio, onesvestio se, te je bio hitno prevezen u obližnju bolnicu.

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE NA HALKIDIKIJU, OGLASILI SE NADLEŽNI: OVO je prethodilo tragediji, svi su VAN SEBE od šoka!

Foto: Photo by Blake Cheek on Unsplash

Utapanje

Neopisiva je tragedija koja se dogodila u nedelju kada je 15-godišnji dečak izvučen mrtav sa plaže Nea Flogita na Halkidikiju, dok se kupao sa prijateljima.

- Svi smo šokirani iznenadnim gubitkom deteta. Bio je jedinac, iz divne porodice i njegova smrt nas sve boli. To jevelika tragedija i zaista je veoma tužno - rekla je za protothema.gr Katerina Ignatiadu, gradonačelnica Skidre, odakle je 15-godišnjak.

- Otišao je sa prijateljima na Halkidiki, ali ne znamo šta se tačno dogodilo. To je izuzetno težak trenutak za sve nas, a posebno za roditelje deteta, koji su u jezivoj situaciji. Smrt njihovog deteta ispunila nas je sve neopisivom tugom i bolom - dodala je ona.

Prema informacijama koje ima Protothema, sudsko-medicinskim veštačenjem u Forenzičkoj službi u Solunu utvrđeno je da je uzrok smrti utapanje.

Šta je prethodilo tragediji?

Ovaj 15-godišnjak je poreklom iz Lipohorija, Skidras i zajedno sa prijateljima odlučio je da ode na jednodnevni izlet u na Halkidiki, kako bi uživao u poslednjim letnjim danima i kupanju.

Republika

Foto: pixabay.com

Davljenje

Oni su na područje Halkidikija stigli turističkim autobusom, a potom je grupa dece sela u beach bar Nea Flogita da se kupaju i uživaju.

Bilo je oko 12 sati kada su se sati zabave maloletnika pretvorili u noćnu moru. Prijatelji nesrećnog deteta su navodno shvatili da nešto nije u redu dok je on bio u vodi kada su razgovarali sa njim i nije reagovao. Prvo su pomislili da se 15-godišnjak šali, ali je smeh naglo prestao kada su shvatili da je njihov prijatelj u nesvesti u vodi.

Nesrećno dete je već bilo mrtvo kada su ga izneli na obalu i uprkos velikim naporima kupača i meštana koji su pritrčali da mu pruže prvu pomoć i izvršili mu reanimaciju, nažalost nije mogao da se povrati u život. Kada je stigla hitna pomoć, već je bilo kasno. Petnaestogodišnjak je odveden u Dom zdravlja Mudanija gde mu je potvrđena smrt.

Prve indicije iz Obalske straže su da se maloletnik utopio, ali će biti urađena obdukcija kako bi se u potpunosti razjasnili uzroci tragedije.

Uzaludni pokušaji da se povrati u život

Kako prenosi Prwtothema.gr, predsednik mesne zajednice Nee Flogite, 
Angelos Joanidis je, čim je čuo za tragičan događaj, požurio na lice mesta kako bi nesrećnom detetu pružio prvu pomoć, međutim već je bilo kasno.

- Svi smo šokirani i ne znamo tačno kako je došlo do tužnog incidenta. Znamo da je grupa dece bila sa Skidra i da je došla na jednodnevni izlet autobusom. Nisu znali da se kupaju i dete se verovatno udavilo - rekao je Joanidis, napominjući da je nesrećni 15-godišnjak bio sa još sedam mladih prijatelja i da su se kupali u baru na plaži u okolini.

- Dete je izvađeno iz vode onesvešćeno, ne znamo koliko je dugo bilo u vodi. Na licu mesta je bio spasilac, reanimirali su ga, ali on nažalost nije reagovao i nije mogao da se povrati. Kako su deca rekla, prvo su razgovarali sa svojim drugarom i on nije odgovorio, ali su mislili da se šali. Dok su shvatili šta se dešava, bilo je prekasno, rekao je on.

Čim je mladić bez svesti izašao na obalu, kupači koji su shvatili šta se dešava pritrčali su u pomoć.

- Incident se dogodio oko 12.30 časova. Trčali smo sa defibrilatorima i uradili šta smo mogli, došla je i hitna pomoć, ali je bilo kasno. Situacija je veoma teška i ne možemo da se oporavimo nakon onoga sa čime smo se suočili - podvukao je predsednik Zajednice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading