TRAGEDIJA U ŠPANIJI! Jak vetar srušio binu na festivalu, jedna osoba POGINULA (VIDEO)

Autor:

Svet

13.08.2022

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna osoba je poginula, a desetine povrijeđeno nakon što je jak vjetar u ranim jutarnjim satima urušio dio bine na festivalu plesne muzike u blizini španskog grada Valensije, saopštile su regionalne službe za vanredne situacije.

TRAGEDIJA U ŠPANIJI! Jak vetar srušio binu na festivalu, jedna osoba POGINULA (VIDEO)

Foto: Twitter/printscreen

Oštećena je i druga infrastruktura festivala Meduza. To je veliki šestodnevni festival elektronske muzike koji se održava u gradu Kuljera, južno od Valensije.

Tri osobe imaju teške traumatske povrede, a 14 lakše, objavila je regionalna hitna služba na Tviteru.

Foto: Twitter/printscreen

Valensija

Regionalne zdravstvene vlasti su kasnije saopštile da je 40 ljudi lečeno.

- Potpuno smo shrvani i ožalošćeni onim što se jutros dogodilo - objavili su organizatori na Fejsbuk stranici festivala.

Oni su rekli da su "izvanredni" vremenski uslovi naneli štetu različitoj festivalskoj infrastrukturi.

- Oko četiri ujutru neočekivani i siloviti jaki vetrovi uništili su pojedine delove festivala, primoravši rukovodstvo da donese hitnu odluku o napuštanju koncertnog prostora kako bi se garantovala bezbednost posetilaca, radnika i umetnika - saopštili su organizatori, prenosi hrvatski Index. 

Festival je za sada suspendovan, dodaju.

- U stanju smo šoka jer smo bili 30 metara udaljeni (od bine). To sam mogao biti ja, mogao je biti bilo ko - rekao je za TVE Hesus Karetero, koji je prisustvovao festivalu sa svojim bratom.

Foto: Twitter/printscreen

Valensija

Nacionalna meteorološka agencija AEMET saopštila je da je tokom noći bilo "jakih naleta vetra praćenih naglim porastom temperature", sa udarima od 82 km/h (51 mph) na aerodromu Alikante u regionu Valensije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading