SVET NA IVICI NOVOG RATA! Kina poslala dronove, Tajvan odgovorio raketama: TRUPE SU U PRIPRAVNOSTI! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

06.08.2022

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo odbrane Tajvana navelo je da je nekoliko kineskih aviona sinoć ušlo u zonu protivvazdušne odbrane Tajvana prilikom vojne vežbe.

SVET NA IVICI NOVOG RATA! Kina poslala dronove, Tajvan odgovorio raketama: TRUPE SU U PRIPRAVNOSTI! (VIDEO)

Foto: CCTV printscreen

Ministarstvo je saopštilo je da je u toku noći ispalilo nekoliko raketa kako bi upozorilo sedam kineskih vojnih dronova koji su leteli iznad tajvanskih ostrva Kinmen!

Kineski avioni i brodovi izveli su vežbe simulacije napada prema glavnom tajvanskom ostrvu u subotu ujutro, objavilo je Ministarstvo odbrane Tajvana.

U saopštenju se dodaje i da je tajvanska vojska izdala upozorenje i stavila u pripravnost vazdušne izviđačke patrolne snage, mornaričke brodove i rakete kako bi pratila situaciju.

Ministarstvo tvrdi da je kasno sinoć ispaljeno nekoliko raketa kako bi upozorili sedam dronova koji su leteli iznad tajvanskih ostrva Kinmen i neidentifikovane letelice koje su se kretale iznad ostrva Matsu, prenosi britanski "Rojters".

Ministarstvo je takođe saopštilo da su trupe u stanju pripravnosti u obe oblasti koje se nalaze nedaleko od obale Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading