ŠVAJCARSKA UVELA NOVE SANKCIJE RUSIJI! Zabranjuje rusko zlato, zamrzava imovinu Sberbanke

Autor:

Svet

03.08.2022

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarska vlada uvela je novi paket sankcija Rusiji.

ŠVAJCARSKA UVELA NOVE SANKCIJE RUSIJI! Zabranjuje rusko zlato, zamrzava imovinu Sberbanke

Foto: shutterstock

sankcije

Švajcarka vlada uvela je novi paket sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini u skladu sa najnovijim merama EU o zlatu i proizvodima od zlata, saopšteno je iz vlade te zemlje.

Kako se dodaje, najvećoj ruskoj banci Sberbanci zamrznuta je imovina i zabranjeno joj je da obezbeđuje sredstva, ekonomske resurse ili tehničke usluge.

Iz švajcarske vlade su naveli da se nove mere pre svega odnose na zabranu kupovine, uvoza ili transporta zlata i proizvoda od zlata iz Rusije, dodaje Rojters.

- Zabranjene su i usluge u vezi sa ovom robom - navode u vladi.

Švajcarska vlada naglasila je da je napravila dva nova izuzetka kada je reč o transakcijama u sa poljoprivrednim proizvodima i isporukom ulja u treće zemlje, koje postoje i u EU, kako ne bi došslo do poremećaja u kanalima plaćanja.

Vlada navodi da je Švajcarska posvećena rešavanju globalne prehrambene i energetske krize i napominje da je nijedna od mera protiv Rusije nije usmerena protiv trgovine poljoprivrednim ili prehrambenim proizvodima izmedu trećih zemalja i Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading