Mladić pokušavao da napravi SELFI, pa ga samlela elisa helikoptera?! Novi detalji jezive tragedije u Grčkoj: Nije se obazirao na upozorenja posade!

Autor:

Svet

26.07.2022

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanac Džek Fenton (22) poginuo je u užasnoj nesreći u Grčkoj kada ga je iskasapila elisa helikoptera, najverovatnije jer je pokušavao da napravi selfi.

Mladić pokušavao da napravi SELFI, pa ga samlela elisa helikoptera?! Novi detalji jezive tragedije u Grčkoj: Nije se obazirao na upozorenja posade!

Foto: youtube.comBeckerAviaton/printscreen

Kako navode grčki istražitelji, momak je potrčao ka pisti, uprkos upozorenjima da to ne radi.

Nesreća se dogodila juče oko 18.20 časova u Atini nakon što je dvadesetdvogodišnji momak koji je stigao iz Mikonosa sa svoja tri prijatelja krenuo da zaobilazi helikopter Bell 407 dok je motor još uvek bio uključen.

Kako tvrde istražitelji, on se nakon iskrcavanja nije obazirao na upozorenja i krenuo je da se vraća na pistu bez pratnje, iako se propeleri letelice još uvek nisu zaustavili.

- Sva četiri putnika su se iskrcala i otpratila ih u privatni salon čekajući privatni let za London - rekao je Joanis Kandilis, predsednik grčkog komiteta za vazdušne nesreće koji ispituje incident i dodao je da se žrtva potom otrgla i vratila trčeći na pistu.

- Svedoci sa kojima smo razgovarali rekli su da je držao telefon na uhu i da je brzo hodao do aviona, prkoseći posadi koja mu je vikala „Stani!,“Stoj! - rekao je.

- U roku od nekoliko sekundi dogodila se tragična nesreća. Bilo je strašno. -

Prema pisanju lokalnihg medija, razlog njegovog povratka na pistu je pokušaj da napravi selfi.

Hitne službe su pozvane na privatni heliodrom na periferiji grčke prestonice, ali se veruje da je mladić preminuo na licu mesta.

Kandilis je rekao i da su, zbog nesreće, preusmerili privatan helikopter njegovih roditelja i savetovali da slete na međunarodni aerodrom u Atini.

- Nije bilo šanse da ih nateramo da slete na privatni aerodrom (u Pajaniji), sa asfaltom prekrivenim ostacima njihovog sina.-

On je rekao da su pilot i dva člana zemaljske posade na privatnom heliodromu u Pajaniji, severoistočno od Atine, svedočili pred tužiocem, pružajući takođe detaljne izveštaje komitetu koji istražuje uzroke nesreće.

Istražitelji kažu da su poštovani svi bezbednosni propisi prilikom sletanja helikoptera Bell i iskrcavanja njegova četiri putnika.

Vazduhoplovni propisi zahtevaju da se iskrcavanje izvrši ili kad su rotori helikoptera potpuno zaustavljeni ili u pratnji posade, kažu istražitelji i dodaju da su u ovom slučaju korišćena i leva i desna vrata i da su svi putnici ispraćeni na bezbedno.

Tragedija se desila nako toga, kaže Kandilis.

On navodi i da je Džekov telefon uzet kako bi se ispitalo sa kim je razgovarao u trenutku nesreće i razloge koji su ga naveli da se uputi ka helikopteru.

Atinska Otvorena TV javila je da je moguće da je žrtva "razgovarala ili je pokušavala da napravi selfi kada se nesreća dogodila".

Fentonovi roditelji su pratili u drugom helikopteru privatnim čarter letom od Mikonosa do Atine dok su se vraćali kući u Veliku Britaniju nakon odmora.

Pilot koji je sleteo i bio svedok šokantnog incidenta javio je svom kolegu radio-vezom i upozorio ga na ono što se dogodilo, piše Dejli mejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading