SVI ČLANOVI POSADE AVIONA POGINULI! U Kavali besana noć, građani se pozivali da nose maske i ne približavaju se zbog mogućih eksplozija!

Autor:

Svet

17.07.2022

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu oko 23 satao došlo je do tragedije u Grčkoj, kada se srušio avion oko 40 kilometara od aerodroma u Kavali. Na lice mesta krenule su hitne službe, a gradonačelnik je pozvao stanovnike da se drže podalje.

SVI ČLANOVI POSADE AVIONA POGINULI! U Kavali besana noć, građani se pozivali da nose maske i ne približavaju se zbog mogućih eksplozija!

Foto: Printscreen/Facebook/Forecast Weather Greece

Pad aviona Kavala

Kako piše Flightradar24, u pitanju je ukrajinski avion Antonov An-12BK, koji je leteo iz Niša za Aman.

Prema prvim informacijama, osam ljudi izgubilo je život, a avion je nosio 12 tona tereta. Pretpostavlja se da je osam poginulih zapravo cela posada.

Gradonačelnik Kavale bio je na licu mesta i pozvao je građane da se drže podalje, upozoravajući na nove eksplozije.

Ljudima se savetuje da nose maske i da prozore drže zatvorenim. Kako je bilo najavljeno, sazvan je i hitan sastanak u Pangai u Elefterupoliju radi bolje koordinacije svih zvaničnih institucija.

Šokirani svedoci u snimcima incidenta pitali su se da li se avion srušio u stambeno područje.

Novinar Vaso Morali je na Fejsbuku napisao da je avion pri padu pokidao i dalekovod.

- Oko 22.50, avion u plamenu je pao na zemlju, prema svedočenjima očevidava, istočno od Niksijanija (verovatno između Paleohorija i Antifilipja), i verovatno je pri padu zakačio dalekovod. Usledila je eksplozija, video se veliki bljesak, a odmah zatim je nestalo struje u Nikisijaniju, Georgijaniju, Agios Kristoforosu i Paleohoriju - rekao je on.

 

 

Prema novim informacijama, struje nema ni u Hortokopiju.

Ovaj konkretni An-12BK je prvi put poleteo 1971. Počeo je da služi u Meridanu ranije ove godine, navodi Flightradar24.

Meridian LLC je osnovana 11. jula 2003. godine, i jedna je od prvih privatnih avio-kompanija u Ukrajini, a međunarodni status je dobila registrovanjem u ICAO (Međunarodna organizacija civilne avijacije), dobivši odzivni znak MEM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading