ODMOR IZ PAKLA! Zarazio se bakterijom na Karibima: Muškarac pao u komu i završio na respiratoru, probudio se paralizovan - za sve krivi agenciju

Autor: Republika

Svet

15.07.2022

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac troje dece kaže da je ostao trajno paralizovan zbog čudne trbušne bakterije nakon odlaska na tropsko ostrvo, sada se bori za kompenzaciju od 5 miliona funti od agencije.

ODMOR IZ PAKLA! Zarazio se bakterijom na Karibima: Muškarac pao u komu i završio na respiratoru, probudio se paralizovan - za sve krivi agenciju

Foto: youtube.com/RateResort

Vilijam Marš tvrdi da je dobio teško trovanje hranom dok je bio na odmoru iz snova u Dominikanskoj Republici, što je izazvalo čudnu reakciju u njegovom telu i ostavilo ga bogaljem u invalidskim kolicima.

Gospodin Marš je slavio 25. godišnjicu braka sa svojom suprugom Ketrin i njihovom 17-godišnjom ćerkom u julu 2018. uz sveobuhvatan celonedeljni boravak u luksuznom hotelu Riu Naiboa kada su ga uhvatili grčevi u stomaku i dijareja...

Ali umesto da se oporavi nakon nekoliko dana, borio se da se vrati svom radu kao inženjer po povratku kući, a onda je doživeo iznenadni početak zastrašujuće paralize.

Četiri godine kasnije, gospodin Marš sada tuži agenciju, preko koje je rezervisao putovanje, za do 5 miliona funti na sudu u Londonu zbog svog stanja koje mu je promenilo život, za šta krivi lošu higijenu ili standarde pripreme hrane u Rui Naiboa.

Republika

Foto: youtube.com/RateResort

Hotel na Karibima

Maršovi advokati kažu da je bakterijska infekcija otkrivena u hotelu izazvala razornu neurološko oboljenje poznato kao Guillain-Barreov sindrom - u kojem imuni sistem napada nerve umesto da se bori da blokira klice.

Ali agencija poriče svu krivicu, žestoko osporava da je hotel bio izvor bilo koje toksične stomačne bube.

Hotel Riu Naiboa sa četiri zvezdice, koji se nalazi na 400 metara od cenjene plaže, navodi na svojoj veb stranici da se ponosi što nudi „široku paletu ukusa i aroma“ iz svog švedskog stola i „tematskog“ restorana, kao i serviranjem. do tradicionalne dominikanske kuhinje.

Slučaj protiv TUI-a stigao je do suda prošle nedelje na preliminarnom saslušanju između advokata koji su rešavali složena pitanja koja će oblikovati buduće suđenje.

Metju Čapman - advokat gospodina Maša - rekao je da će tražiti dokaze o pripremi hrane i sistemima higijene u hotelu u prošlosti, kao i o "svakim zabeleženim slučajevima pritužbi na želučane bolesti".
Pitanja nemara i uzroka njegove bolesti osporava TUI, koji takođe osporava iznos tražene naknade.

Ovaj 59-godišnjak iz Mountain Asha u Velsu pričao je o tome kako se probudio i otkrio da nema osećaja u nogama, a zatim je iskusio postepeni užas utrnulosti koji mu se širio po telu.

Ubrzo je pao u komu i lečen je na respiratoru, pre nego što je prošao intenzivnu rehabilitaciju nakon što je došao svesti.

Kaže da je ostavljen da koristi invalidska kolica da se kreće i da ga je pogodila teška slabost na levoj strani tela, što je drastično uticalo na njegovu sposobnost da se drži levom rukom.

Republika

Foto: youtube.com/RateResort

Hotel na Karibima

Guillain-Barreov sindrom je veoma redak i ponekad se razvija nakon infekcije.

Neki pacijenti su samo blago pogođeni, dok drugi mogu da pretrpe velika oštećenja nerava što im onemogućava pokretljivost.

G. Čapman je rekao sudu da će se na kraju suđenja saslušati dokazi iz grupe veštaka, uključujući mikrobiologe i specijaliste za lokalne standarde hrane i higijene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading