OVAKO JE ŽIVELA IVANA TRAMP: Udavala se nekoliko puta, uvek ekstravagancija, a evo kako je pobegla iz rodne Čehoslovačke

Autor:

Svet

15.07.2022

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivanu Tramp svet pamti po nasleđu koje je ostavila kao manekenka, sportista svetske klase i moćna poslovna žena.

OVAKO JE ŽIVELA IVANA TRAMP: Udavala se nekoliko puta, uvek ekstravagancija, a evo kako je pobegla iz rodne Čehoslovačke

Foto: Printskrin/Youtube/Nicki Swift

Ali za svoju decu, Ivana Tramp je bila brižna majka i prijateljica koja je bila odana porodici. Mnoštvo fotografija koje je 2014. otkrio kolekcionar iz Južne Floride prikazuju lepoticu koju voli bivši mu Donald Tramp, kako na letovanju sa decom pozira sa domaćim rođendanskim kolačima.

Ivana (73) preminula je u četvrtak u svom domu u Njujorku nakon što je doživela zastoj srca. Iza nje je ostalo troje dece - Donald mlađi, Erik i Ivanka - i desetoro unučadi.


Ivana je rođena u Čehoslovačkoj 1946. godine od oca inžinjera elektrotehnike Miloša Zelničeka i majke telefonistice Mari, ali se sredinom 1970-ih preselila u Kanadu, pre nego što se preselila u SAD, gde se nastanila u Njujorku.

Tadašnja tinejdžerka je iskoristila svoje impresivne talente kao skijaša kako bi isplanirala svoj beg iza gvozdene zavese. Pre udaje za Donalda, Ivana je bila udata za austrijskog instruktora skijanja Alfreda Vinklmajra - prijatelja sa kojim se udala da bi stekla austrijski pasoš, koji joj je omogućio da napusti komunističku domovinu i ode u Kanadu.

Razvela se od Vinklmajra ubrzo nakon što je dobila austrijski pasoš - a zatim je nastavila da uživa u romansi sa vlasnikom ski butika u Montrealu dok je takođe radila kao instruktor skijanja. Međutim, nakon samo nekoliko godina života u Kanadi, Ivana se preselila na Menhetn da bi se bavila manekenstvom.

Ovde je upoznala Donalda Trampa, za koga se udala 1977. godine, nakon što ga je prvi put srela na događaju kojem je prisustvovala sa grupom kolega modela. Ivana se udala za Trampa na privatnoj ceremoniji održanoj u Njujorku - i potom su zajedno imali troje dece: Donalda mlađeg, rođenog 1977, Ivanku, rođenu 1981, i Erika, rođenog 1984.

Par je bio u braku 13 godina pre nego što se razišao 1990. godine nakon što je Tramp imao aferu sa Marlom Mejpls, koja je kasnije postala njegova druga žena. Ivana je dobila pozamašnih 14 miliona dolara kao deo nagodbe o razvodu sa bivšim mužem, koja je ozvaničena 1992. godine - samo nekoliko meseci pre nego što se Tramp oženio Mejpls.

Ona se žestoko borila za svoju decu tokom razvoda od Donalda i napisala je u svojim memoarima da ih je ona odgajala – a ne njihov tata koji ih je 'obezbeđivao', ali nije imao nikakvog interesa dok nisu 'mogli da razgovaraju o poslu s njim'. Ona je takođe pripisala zasluge za uspeh dece i njihove blage manire. 

Nakon razlaza sa Trampom, Ivana je započela romansu sa italijanskim biznismenom Rikardom Macukelijem, za koga se udala 1995. godine, međutim brak je kratko trajao i par se razveo samo dve godine kasnije. Zatim je nastavila da izlazi i udaje se za italijanskog glumca Rosana Rubikondija, koji je preminuo u oktobru 2021. nakon borbe sa rakom. Rubikondi je imao rak jetre i pretrpeo je aneurizmu pluća u kadi, rekli su njegovi roditelji u intervjuu za italijansku emisiju. Ivana i Rubikondi su izlazili šest godina pre nego što su se venčali 2008. tokom raskošne ceremonije vredne 3 miliona dolara u Mar-A-Lagu, imanju u Palm Biču u vlasništvu nikog drugog do njenog drugog bivšeg muža.

Ona je tada imala 59 godina, a on 36 godina. Venčanje je bilo postavljeno na temu Šekspirovog Sna letnje noći i prisustvovalo je 400 gostiju, uključujući i bivšeg predsednika SAD.

Ivanina veza sa Rubikondijem prošla je kroz nekoliko uspona i padova tokom godina, a bivši par se razveo samo nekoliko meseci nakon braka 2008. godine, a zatim ponovo 2009. Rastali su se po treći put 2011. godine, pre nego što su se ponovo okupili 2019. godine, kada su se pojavili u italijanskoj verziji Plesa sa zvezdama, pre nego što su ponovo raskinuli samo nekoliko meseci kasnije.

Ali Ivana i Rubikondi su ostali bliski i često su ih slikali zajedno u Njujorku sve do samo nekoliko meseci pre nego što je preminuo. Ivana je godinama održavala dobar odnos sa Trampom, čak je progovorila da mu čestita rođendan 2021. godine, kada je otkrila da je razgovarala sa bivšim mužem i našalila mu se da ne bi trebalo da 'brine za svoje godine' .

Međutim, Ivana se nikada nije suzdržavala kada je pričala o svom bivšem suprugu.

U novembru 2020, nakon predsedničkih izbora – koje je Tramp izgubio od Džoa Bajdena – ona je razgovarala o njegovom odbijanju da prihvati rezultat, rekavši da on „nije dobar gubitnik“ i da će se verovatno „boriti i boriti i boriti“ protiv priznajući trku.

Poslednjih godina svog života, Ivana - koja je nekada bila redovna na njujorškoj društvenoj sceni - izbegavala je blistave javne događaje, umesto toga održavajući mnogo skromniji način života. Primećena je povremeno kako izlazi u kvart Aper Ist Sajd gde se nalazila njena kuća, bilo na putovanjima u kupovinu, ili na obrocima u kojima je često uživala sa Rubikondijem, pre nego što je preminuo.

Poslednjih meseci bila je u društvu neimenovane ženske pomoćnice, koja je često bila viđana pored nje kad god bi društvenu osobu slikali u javnosti. Umrla je u četvrtak od sumnje na srčani zastoj u 73. godini nakon što je pronađena 'besvesna i bez reakcije' u svojoj kući u Njujorku.

Prijavljeno je da je Ivana pronađena na dnu stepenica u njenoj kući na Menhetnu, ali zvanični uzrok smrti tek treba da bude potvrđen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading