MAĐARSKA PROGLASILA VANREDNO STANJE: Iz kabineta premijera stižu JEZIVE VESTI

Autor: Telegraf

Svet

13.07.2022

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska vlada je u sredu proglasila vanredno stanje zbog pooštravanja snabdevanja energentima

MAĐARSKA PROGLASILA VANREDNO STANJE: Iz kabineta premijera stižu JEZIVE VESTI

Foto: Tanjug/AP

Viktor Orban

Mađarska je upravo proglasila vanredno stanje u energetici a Budimpešta će zabraniti izvoz i povećati domaću proizvodnju uoči zimske nestašice.

Mađarska vlada je u sredu proglasila vanredno stanje zbog pooštravanja snabdevanja energentima.

U kabinetu mađarskog premijera Viktora Orbana smatraju da Evropa „najverovatnije“ neće imati dovoljno gasa za jesen -zimu ove godine.

Podsetimo, Mađarska energetska grupa MOL je ograničila prodaju goriva maloprodajnim kupcima na 50 litara dnevno na njenim benzinskim pumpama u zemlji krajem prošlog meseca.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Pixbay

 

 

Ovom odlukom je prepolovljena dosadašnja količina goriva koju su kupci mogli da natoče na MOL-ovim benzinskim stanicama u Mađarskoj, dodaje se u informaciji.

Globalna kriza troškova života gura dodatnih 71 milion ljudi u najsiromašnijim zemljama sveta u ekstremno siromaštvo, upozorava se u najnovijem izveštaju koji je objavio Program UN za razvoj (UNDP).

Akim Štajner, direktor UNDP-a, izjavio je da je analiza 159 zemalja u razvoju pokazala da je ovogodišnji rast cena ključne robe već pogodio delove podsaharske Afrike, Balkana, Azije i druge regione.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading