Rusi dva koraka ispred Amerikanaca: NADMAŠILI SMO IH U HIPERSONIČNOM ORUŽJU!

Autor:

Svet

28.05.2022

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je znatno nadmašila SAD u razvoju hipersoničnog oružja, izjavio je direktor Odeljenja za neširenje i kontrolu oružja ruskog Ministarstva spoljnih poslova Vladimir Jermakov.

Rusi dva koraka ispred Amerikanaca: NADMAŠILI SMO IH U HIPERSONIČNOM ORUŽJU!

Foto: YouTube/Printscreen

Rusija je znatno nadmašila Sjedinjene Države u razvoju hipersoničnog oružja, rekao je za TASS Vladimir Jermakov.

- Što se tiče reakcije na ovakav razvoj događaja, u konkretnom slučaju, prema tvrdnjama SAD, one već dugi niz godina pokušavaju da ’sustignu‘ Rusiju, koja je pokazala značajan napredak u razvoju hipersoničnih sistema. Ovo je nezaobilazan potez u našoj situaciji da obezbedimo garantovano prevazilaženje američkog globalnog protivraketnog odbrambenog sistema, kao i pouzdano održavanje strateške stabilnosti - rekao je on.

- Kako deluje, za Vašington je ovo pokušaj da se povrati primetno poljuljana reputacija napredne vojne sile sa najsavremenijim naoružanjem. Vredi napomenuti da uprkos ogromnim finansijskim resursima, ni jedan operativni hipersonični sistem u Sjedinjenim Državama još uvek pušten u upotrebu - naglasio je Jermakov.

Govoreći o rizicima ovih dešavanja za rusku bezbednost, diplomata je primetio da, uzimajući u obzir destruktivne akcije Sjedinjenih Država u oblasti međunarodne bezbednosti poslednjih decenija, "ne bi bilo preterano reći da bilo koji novi sistem naoružanja od njih samo po sebi stvara rizike za zemlje koje SAD ubrajaju u svoje protivnike i neprijatelje".

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je raketa Cirkon ispaljena u Barencovom moru ka vodama Belog mora na Arktiku u okviru "testiranja novog naoružanja" i da je cilj udaljen hiljadu kilometara "uspešno gađan", prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading