PUTIN VEĆ IZDAO NAREĐENJE: Crno se piše stranim agentima u Rusiji

Autor:

Svet

28.05.2022

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev pozvao je na uvođenje strože odgovornosti za strane agente u Rusiji.

PUTIN VEĆ IZDAO NAREĐENJE: Crno se piše stranim agentima u Rusiji

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin odgovorio Zapadu na konstantne napade

"Prestanite da pričate gluposti, posebno u periodu specijalne vojne operacije i neograničenih antiruskih sankcija. A na zakonodavnom nivou treba uvesti precizniju klasifikaciju i strožiju odgovornost za strane agente", napisao je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, odgovarajući predlog zakona je već podnet Državnoj dumi. Medvedev je pozvao da se aktivnosti stranih agenata u Rusiji stave "pod strogu kontrolu" i da budu "transparentne za naše društvo".

Ranije je Državna duma predložila da se izmeni deo 2 čl. 207.3 Krivičnog zakonika Rusije i pooštriti kaznu za strane agente za dezinformacije o vojsci.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu pravde da zajedno sa Generalnim tužilaštvom i Savetom predsednika Rusije do 1. maja analiziraju zakon o stranim agentima, uključujući i u pogledu mogućeg isključenja organizacija iz registra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading