Visoki ruski diplomata DAO OSTAVKU u UN-u: Oni koji su osmislili ovaj rat žele samo jedno – da zauvek ostanu na vlasti!

Autor:

Svet

23.05.2022

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski diplomata podneo je ostavku na funkciju u Ujedinjenim nacijama, rekavši da se "nikada nije toliko stideo" svoje zemlje i osudivši Vladimira Putina za njegov "agresivni rat" protiv Ukrajine.

Visoki ruski diplomata DAO OSTAVKU u UN-u: Oni koji su osmislili ovaj rat žele samo jedno – da zauvek ostanu na vlasti!

Foto: Privatna arhiva

Boris Bondarev, savetnik ruske misije pri kancelariji UN u Ženevi, kritikovao je rusko ministarstvo spoljnih poslova – gde je radio 20 godina – zbog sve većeg „nivoa laži i neprofesionalizma“, prema izveštaju organizacije za zaštitu prava UN Voč.

U izjavi koju je podelio direktor organizacije Hilel Nojer, Bondarev je napisao:

- Za dvadeset godina svoje diplomatske karijere video sam različite zaokrete naše spoljne politike, ali nikada se nisam toliko postideo svoje zemlje kao 24. februara ove godine. Agresivni rat koji je Putin pokrenuo protiv Ukrajine, a zapravo protiv celog zapadnog sveta, nije samo zločin protiv ukrajinskog naroda, već i, možda, najteži zločin protiv naroda Rusije, sa podebljanim slovom Z koji prelazi preko naše sve nade i izglede za prosperitetno slobodno društvo u našoj zemlji.

Oni koji su osmislili ovaj rat žele samo jedno – da zauvek ostanu na vlasti, žive u pompeznim neukusnim palatama, plove na jahtama uporedivim po tonaži i ceni celoj ruskoj mornarici, uživajući u neograničenoj moći i potpunoj nekažnjivosti. Da bi to postigli, spremni su da žrtvuju onoliko života koliko je potrebno. Hiljade Rusa i Ukrajinaca već je stradalo samo za ovo - napisao je Bondarev.

On je rekao da je rad ministarstva spoljnih poslova poslednjih godina postao "prosto katastrofalan".

- Umesto nepristrasnih informacija, nepristrasnih analiza i trezvenih predviđanja, postoje propagandni klišei u duhu sovjetskih novina tridesetih godina prošlog veka. Izgrađen je sistem koji sam sebe vara.

Posebno je bio kritičan prema ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, za koga je rekao da je od "profesionalnog i obrazovanog intelektualca“ postao „osoba koja neprestano emituje oprečne izjave i preti svetu... nuklearnim oružjem".

- Ministarstvo spoljnih poslova danas se ne bavi diplomatijom. Sve se radi o ratnim huškanjima, lažima i mržnji. Služi interesima nekolicine, vrlo malog broja ljudi, čime doprinosi daljoj izolaciji i degradaciji moje zemlje. Rusija više nema saveznike i nikog ne može kriviti osim njene nepromišljene i nepromišljene politike - tvrdi on.

On je zaključio da više ne može da nastavi da radi za ministarstvo spoljnih poslova i "učestvuje u ovoj krvavoj, svedočanskoj i apsolutno bespotrebnoj sramoti, piše Gardijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading