ISPRAVKA: Ruski sveštenici ne blagosiljaju “Sotonu” na viralnoj fotografiji

Autor:

Svet

16.05.2022

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je članak u kojem su iznete tvrdnje za koje se ispostavilo da ne odgovaraju činjenicama.

ISPRAVKA: Ruski sveštenici ne blagosiljaju “Sotonu” na viralnoj fotografiji

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Naime, portal Republika preneo je tvit ruskog oligarha Mihaila Hodorkovskog, koji je objavio fotografiju koja je ubrzo postala viralna, a uz koju je dodat opis da ruski sveštenici blagosiljaju interkontinentalnu balističku raketu "Sotona".

Kako je pokazala analiza portala raskirnkavanje.ba, na fotografiji koja se masovno raširila internetom, ne nalazi se raketa "Sotona", niti pak raketa "Sotona II" koju Rusi takođe poseduju u svom arsenalu, niti objavljena fotografija ima bilo kakve veze sa ratom u Ukrajini.

Kako se ispostavilo, fotografija je prvobitno objavljena 6.5.2015. godine na stranici Moskovske opštinske novinske agencije.

U opisu stoji da prikazuje “ritual blagoslovljenja učesnika Parade pobjede i posvećenja lansera na Hodinskom polju” u blizini Moskve, na kojem je nekada bila avionska pista.        

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
U srž

16.05.2022 15:57

U Rusiji se uopšte ne zove satana! Kako se.ete!

Odgovori 13 1
Aca

16.05.2022 16:38

Nemoj propaganda da cini svoje.... Raketa ima svoje ime a to je RS28 Sarmat... Nato klasifikacija je Satana 2 tako da nemojte molim vas ovakve vesti

Odgovori 13 1