NAPADNUT EMANUEL MAKRON! Novi incident u Francuskoj, policija na nogama! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

27.04.2022

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron napadnut je tokom svog prvog javnog pojavljivanja nakon što je reizabran za lidera zemlje na nedeljnom glasnju.

NAPADNUT EMANUEL MAKRON! Novi incident u Francuskoj, policija na nogama!  (FOTO)

Foto: Printscreen

Emanuel Makron ponovo iznenađen u masi

Francuski predsednik Emanuel Makron napadnut je tokom posete mestu Serži Pontoa u regionu Dolina Oaze, severno od Pariza.

Kako prenosi Sputnjik, Makrona je neko najverovatnije gađao paradajzom tokom posete lokalnoj pijaci ili nekim sličnim predmetom, navode francuski mediji.

Dok je Makron obilazio pijacu u Seržiju, što je njegovo prvo pojavljivanje na javnom mestu posle reizbora na predsedničkim izborima, prema njemu je poleteo „projektil“ i okrznuo ga. Pripadnici obezbeđenja zaštitili su ga prvo mu stavljajući ruke na glavu, a potom i tako što su otvorili kišobran.

 

Makronovu posetu Seržiju obeležila je velika gužva.

- Francuska policija jedva je obuzdavala gomilu koja se pojavila tokom Makronove posete - preneli su francuski mediji naglašavajući da su trenutno sve raspoložive snage u pripravnosti kako bi što pre došle do napadača.   

Podsetimo, to nije prvi put da je Makron napadnut. Prošle godine ga je u junu na jednom skupu naočigled na stotine okupljenih građana ošamario Damijen Tarel. Veoma brzo nakon tog incidenta Tarel je uhapšen i osuđen na četiri meseca zatvora. Tokom suđenja je rekao da je reagovo impulsivno, ali je tužilac istakao da se radi o "smišljenom nasilnom činu".

Inačem, na ročištu se moglo čuti da je Tarel pristalica radikalne desnice, kao i pokreta Žuti prsluci.

Ubrzo potom, u septembru, jedan građanin je na skupu u Lionu ka Makronu bacio predmet u obliku jajeta. Napadač je odmah priveden, a predsednik je, srećom, ostao nepovređen.  

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading