BAJDEN PONOVO OŠTRO O RUSIJI: Interesuju me samo njihova dela - nastavljamo sa oštrim sankcijama!

Autor:

Svet

29.03.2022

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden rekao je danas nakon razgovora sa evropskim liderima da su SAD rešene da pruže bezbedonosnu pomoć Ukrajini.

BAJDEN PONOVO OŠTRO O RUSIJI: Interesuju me samo njihova dela - nastavljamo sa oštrim sankcijama!

Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija i SAD su pozvale na oprez, nakon što je Rusija rekla da će "drastično smanjiti" napade u Kijevu i Černigovu. Sada se američki predsednik Bajden nadovezao na to, rekavši:

- Ne čitam ništa o tome dok ne vidim šta su njihovi postupci. Videćemo da li će slediti ono što predlažu",  nastavio je Bajden nakon što je upitan da li je to što Rusija smanjuje svoje vojne operacije u Kijevu verovatno rat koji se bliži kraju ili Rusija pokušava da kupi vreme, prenosi CNN.

- Postoje pregovori koji su nastavljeni danas, jedan u Turskoj i drugi. Imao sam sastanak sa šefovima država četiri saveznika u NATO paktu – Francuske, Nemačke, Sjedinjenih Država i Velike Britanije i čini se da postoji konsenzus da samo vidimo šta oni imaju da ponude.

- U međuvremenu, nastavićemo sa strogim sankcijama. Nastavićemo da pružamo ukrajinskoj vojsci kapacitet da se brani i nastavićemo da pažljivo pratimo šta se dešava - dodao je Bajden.

Bajden je razgovarao sa novinarima nakon sastanka sa premijerom Singapura Li Sjen Lungom.

BONUD VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading