NIJE ISTINA DA SU RUSI ZAUZELI UKRAJINSKO PREDSEDNIŠTVO

Autor:

Svet

28.03.2022

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je članak u kome su iznete tvrdnje da je Rusija zauzela ukrajinsko predsedništvo, što ne odgovara činjenicama.

NIJE ISTINA DA SU RUSI ZAUZELI UKRAJINSKO PREDSEDNIŠTVO

Foto: Tanjug/AP

Naime, portal raskrinkavanja.ba ocenio je originalni tekst Republike kao "klikbejt" i "dezinformaciju", s obzirom na to da su iznete tvrdnje koje su sugerisale da je zauzeta zgrada ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, dok je zapravo Kancelariji predstavništva ukrajinskog predsednika u gradu Herson.

Takođe, nenamernim ali grubim previdom u originalnom članku Republike stajalo je da se Herson nalazi na Krimu, što takođe ne odgovara istini, s obzirom na to da je Herson je lučki grad na jugu Ukrajine, na reci Dnjepar, u blizini Krima, ali ne i na Krimu.

Takođe, u originalnom tekstu se navodilo da se “posle pripajanja Krima Rusiji u Hersonu pojavila takva kacelarija”, što navodi na pogrešan zaključak da takva kancelarija prije 2014. nije postojala.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading