RUSIJA U SVE VEĆIM PROBLEMIMA! Zapadni obaveštajci tvrde: Ukrajina bi mogla da krene u ofanzivu - rizik od upotrebe OPASNIJEG oružja!

Autor:

Svet

25.03.2022

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vojska ima dva nova problema, smatraju britanski obaveštajci i zvaničnik Pentagona koji je insistirao da ostane anoniman.

RUSIJA U SVE VEĆIM PROBLEMIMA! Zapadni obaveštajci tvrde: Ukrajina bi mogla da krene u ofanzivu - rizik od upotrebe OPASNIJEG oružja!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Britanska obaveštajna služba procenila je da su sposobnosti ruske snage da se pregrupiše i prilagodi plan invazije manje nego što se mislilo. Britanski ataše za odbranu u Vašingtonu, Mik Smit, rekao je da je procena britanskih obaveštajaca da su Rusi bili nepripremljeni na otpor Ukrajine.

- Verovatno je da će uspešni kontranapadi Ukrajine poremetiti rusku sposobnost da trupe reorganizuje i prilagodi tok sopstvene invazije na Kijev - rekao je on.

Ukrajinska vojska je saopštila da je prešla u napad i uspela da potisne ruske napade na Kijev, kojih je samo u četvrtak bilo pet. Potez ukrajinske vojske znači da će sada biti napadnute mete u delovima zemlje koje su pod ruskom okupacijom, i imaju pre svega logistički značaj.

- Ukrajina će sada napasti logistički važne ciljeve u delu svoje teritorije pod ruskom vojskom. Ovo će primorati Rusiju da prioritizuje odbranu svog lanca snabdevanja. Na taj način biće smanjena moć Rusije u ofanzivi i nanet udarac moralu vojske - navode britanski obaveštajci.

Republika

Foto: pixabay.com

Pentagon

Drugi problem je podvukao visoki zvaničnik Pentagona, koji je govorio insistirajući da ostane anoniman. Ruska vojska navodno ima još vrlo male količine municije za oružje visoke preciznosti, zbog čega bi mogla da pređe na tehnološki manje naprednu artiljeriju i bombe.

Ukoliko se ova tvrdnja zvaničnika Pentagona ispostavi tačnom, Rusi će morati da više koriste takozvane "glupe" bombe, za koje ne postoji sistem navođenja. Oružje nižeg stepena preciznosti u navođenju značajno povećava rizik od kolateralne štete, jer ne daje mogućnost tačnog ciljanja mete.

Ranije je američki predsednik Džo Bajden kazao da je Vladimir Putin "sateran uza zid" što će ga naterati da koristi vrlo opasno oružje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Jovan

25.03.2022 13:02

Ne može seljak iz stepe da vodi svetsku politiku!

Odgovori 4 30
ŽAKSI

25.03.2022 13:58

@Jovan - "Oh kako je lepo (pardon, lako) biti glup". Površna, neobeveštena, tendenciozna neznalica.

Odgovori 27 5
Spajk

25.03.2022 19:50

Ovde il je neko lud, il pijan

Djoka

26.03.2022 11:53

Sve sami strucnjaci i ratni stratezi. Ma gonite se svi u tri lepe...

Odgovori 17 3