PREMINULE PORODILJA, MOLILA DA JE UBIJU! Užasi rata u Ukrajini: Stradala i beba posle bombardovanja u Mariopolju! (FOTO)

Autor:

Svet

14.03.2022

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudnca sa fotografija iz porušenog porodilišta u Marijupolju i njena beba nažalost nisu preživele bombardovanje.

PREMINULE PORODILJA, MOLILA DA JE UBIJU! Užasi rata u Ukrajini: Stradala i beba posle bombardovanja u Mariopolju! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Fotografija trudnice na nosilima nakon bombardovanja bolnice obišla je i zgrozila čitav svet i najbolje je pokazala kakvu agoniju preživljavaju civili tokom rata u Ukrajini

Ženu su u sredu u stanju šoka nakon vidljivih povreda odvezli u drugu bolnicu bližu prvoj liniji fronta, gde su se lekari borili za njen život.

Molila je da je ubiju

Svesna da dete neće preživeti, plakala je i vikala: "Ubijte me!". Timur Marin, ukrajinski hirurg, naveo je da joj je karlica bila zgnječena, a kuk slomljen. 

- Uspeli smo da porodimo dete carskim rezom, ali nije pokazivalo znakove života - kazao je hirurg.

Majku su pokušavali da ožive više od 30 minuta, ali ona ipak nije davala znake života. 

Lekarsko osoblje nije uspelo da identifikuje ženu da bi o smrti obavestili porodicu, ali je, navdno, ipak to uradio neko drugi i žena i dete nisu završili u nmasovnoj grobnici, navodi AP.

Foto: Tanjug/AP

 

Rusi odlučni: Tamo nema žena i dece, već neonacista 

Nakon napada na porodilište, oglasili su se i ruski agresori sa navodima da u porodilištu nema žena, dece i lekara, već da se tamo skrivaju neonacisti i ekstremistički azovski bataljon.

Ruski ambasador pri UN-u Vasilij Nebenzja šokirao je izjavom da su slike trudnica lažne!

Novinari AP su danima izveštavali iz porušenog Marijupolja, gde je, prema gradskom veću, do nedelje poginulo 2.187 ljudi. 

Blogerka Marijana Višegirskaja, koja je na jednoj od fotografija iz razrušenog porodilišta u Marijupolju u visokoj trudnoći, dan nakon napada rodila je zdravu devojčicu Veroniku. Rusi su je optužili da je glumica.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- To se dogodilo 9. marta u bolnici broj 3 u Marijupolju. Ležale smo na odeljenjima kad su se stakla, okviri prozora i zidovi razleteli. Ne znamo kako se to dogodilo. Neki su imali vremena da se pokriju, drugi nisu - kazala je Višegirskaja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading