GAS ĆE KOŠTATI 2.000 EVRA! Bomba iz Kremlja, ovako su Rusi reagovali na udar iz Nemačke: Dobrodošli u novi svet!

Autor: Republika

Svet

22.02.2022

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev odgovorio je na potez Nemačke da obustavi proces stavljanja u rad gasovoda Severni tok 2 kao odgovor na rusko priznanje nezavisnosti Donbasa.

GAS ĆE KOŠTATI 2.000 EVRA! Bomba iz Kremlja, ovako su Rusi reagovali na udar iz Nemačke: Dobrodošli u novi svet!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je zajedno sa zamenikom predsednika Saveta bezbednosti svoje zemlje Dmitrijem Medvedevim poslao moćnu poruku čitavom svetu nakon što je Nemačka danas prva odgovorila Moskvi na odluku šefa Kremlja da prizna nezavisnost istočnoukrajinske oblasti Donbas, poručivši kako se projekat Severni tok 2 neće realizovati. 

Medvedev je predvideo, navodi Sputnjik, da će u Evropi gas zbog prekida stavljanja u rad pomenutog gasovoda, koštati 2.000 evra.

- Nemački kancelar Olaf Šolc zatražio je da se obustavi sertifikacija gasovoda Severni tok 2. Dobro došli u novi svet u kome će Evropljani plaćati 2.000 evra za hiljadu kubnih metara gasa! - napisao je Medvedev na Tviteru.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Dmitrij Medvedev 

Ranije je nemački kancelar izjavio da je zatražio od Federalnog ministarstva ekonomije da povuče izveštaj o energetskoj bezbednosti od Federalne agencije za mrežu. To je neophodan pravni korak na osnovu kojeg se ne može izvršiti sertifikacija gasovoda.

Bez sertifikacije Severni tok 2 ne može da se pokrene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Veljko

22.02.2022 15:03

Svako bira svoj put.

ggg

22.02.2022 19:05

tako je Putine, nek se posmrzavaju klosari hahahahahah

Odgovori 14 0