MLADIĆ MAKAZAMA SEBI ODSEKAO PENIS: Bizaran slučaj kanabis delirijuma

Autor:

Svet

02.02.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liječnici su razmišljali o ponovnom spajanju odsječenog penisa, no bio je preteško oštećen te je bio prekriven mravima kada su ga pronašli

MLADIĆ MAKAZAMA SEBI ODSEKAO PENIS: Bizaran slučaj kanabis delirijuma

Foto: youtube.com/The Robyn's Nest

Muškarac s Tajlanda makazaa je odsekao svoj penis tokom zastrašujuće psihotične epizode izazvane konzumiranjem kanabisa, prenosi Daily Mail.

Povreda koja je promenila život 23-godišnjaku dogodila se nakon što je iz bonga popušio dva grama marihuane.

Pre samoranjavanja muškarac je prestao da koristi marihuanu na tri meseca, dok ju je pre toga dve godine neprestano konzumirao.

Dva sata nakon što je prvi put nakon nekoliko meseci konzumirao opojnu supstancu, dobio je bolnu erekciju koja nije bila povezana s bilo kakvom seksualnom stimulacijom, što može da bude nuspojava pušenja kanabisa.

Tokom svoje halucinacije, muškarac je postao paranoičan jer mu je glava penisa izgledala 'iskrivljeno' dok je pokušavao da otkrije izvor bola.

U pokušaju da iskoreni problem, muškarac je odlučio da mazama odseče kožu svog penisa pre nego što ga je potpuno amputirao, ostavljajući batrljak od dva centimetra i razderotinu od pet centimetra u skrotumu.

Republika

Foto: pixabay.com

Operacija

 

Neverovatno, muškarac je potom čekao dva sata pre nego što je zatražio pomoć lekara u bolnici u gradu Chiang Mai, nakon što krvarenje nije stalo.

Psihoza je bila toliko intenzivna da je pacijent doživljavao audio-vizualne halucinacije još dva nedelje tokom oporavka, 'video' je senke koje se kreću i čuo životinjske zvukove poput cvrkuta ptica i zujanja insekata.

Do ovog je slučaja došlo samo nekoliko nedelja nakon što je Tajland legalizovao kanabis.

Dr. Theerapon Tangsuwanaruk rekao je da su lekari nakratko razmišljali o spajanju odsečenog penisa, ali bio je preteško oštećen te je postojao rizik od infekcije jer je penis bio prekriven mravima kada su ga pronašli.

Nakon operacije, čišćenja rane i zaustavljanja krvarenja, s muškarcem je razgovarao i psihijatar koji je zaključio da je muškarac 'koherentan ali s ograničenim emocionalnim rasponom'.

Testovi urina uzeti od muškarca potvrdili su prisutnost THC-a, psihoaktivne hemikalije u kanabisu koja je odgovorna za osećaj "napetosti".

Stručnjaci smatraju da nesrećni mladić pre nesreće nije bio suicidan te su ustanovili da pati od psihotičnog poremećaja uzrokovanog supstancama.

Psihoza izazvana kanabisom poznata je potencijalna nuspojava upotrebe droge, iako je samogenitalno sakaćenje kao rezultat retko.

Korištenje kanabisa uopšteno može uzrokovati blage halucinacije, kao i osećaj teskobe, ali to obično nije psihoza.

Iako je prava brojka nepoznata, zabeženo je oko 100 slučajeva psihoze uzrokovane supstancama koje su rezultirale samo-genitalnim sakaćenjem u poslednjih 20 godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading